Kas abielunaised on õnnelikumad kui vallalised naised?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kosjasobitaja Marla Martenson on aastaid aidanud naistel endale kaaslast leida. Oma tööd tehes on ta märganud, et paljud vallalised naised eeldavad, et kui nad üks kord omale mehe leiavad, saavad nad õnnelikuks.

See ei ole aga see, mida kosjamoor kogenud oleks. Mitte keegi teine ei saa sind õnnelikuks teha, kui sa iseendaga rahul ei ole. Kõige olulisem suhe, mille eest pead hoolitsema, on suhe iseendaga. Abielu ei ole võlurohi, mis su elu imeliseks teeb. Ometigi usuvad paljud, et kui kohata seda erilist inimest, kellega tasub abielluda, siis pole enam mingeid muresid, kirjutab magazine.foxnews.com.

Selle arusaama tagamaa on väga lihtne. Mehed ja naised on erinevad ja paraku näitab statistika, et väga paljud abielud ei kesta. Ka suur osa tõsisematest suhetest lagunevad. Selleks polegi vaja mingit tõestust, on ilmselge, et suhted on keerulised ja paljud meist vajavad ses osas abi.

Oma raamatus «Why Men Don't Listen and Women Can't Read Maps» («Miks mehed ei kuula ja naised ei oska kaarti lugeda») kirjutavad autorid Barbara ja Allan Pease, et naised heidavad meestele ette seda, et nad ei kuula, ei hooli, on tundetud, pole piisavalt kaastundlikud, ei näita tundeid välja, ei oska pühenduda, tahavad vaid kiiret seksi ja jätavad prill-laua üles. Mehed kritiseerivad omakorda seda, kuidas naised autot juhivad, et nad ei tunne liiklusmärke, räägivad liiga palju ja keerutavad, tahavad liiga vähe seksi ja jätavad prill-laua alla.

Tõepoolest, mehed ja naised on nii mõneski mõttes erinevad, neid juhivad erinevad hormoonid ja nende ajugi töötab teisiti. Näiteks, testosteroon, mis teeb mehe nii külgetõmbavaks, võib sul pea parasjagu segi lüüa. Teisisõnu on abielu kuumaverelise mehega sama raske kui üksiolek.

Abielu võib olla väga stressirohke. Naistelt oodatakse palju. Me peame kasvatama lapsi ja hoidma kodu korras, samal ajal ka tööl käima ja korralikult raha teenima. Lisaks eeldab mees, et kõige selle juures suudab naine jääda superseksikaks, saledaks ja olema iga kell valmis linade vahel hullama. Paljud jooksevad ringi, pea laiali otsas, et kõik kohustused saaks õhtuks kaelast ära. Sellele vaatamata tahab suur osa naistest ikkagi abielluda.

Kosjasobitaja Marla Martenson on veelgi märganud, et väga paljud vallalised naised ei oska oma elu kuidagi nautida, sest nad on keskendunud ainult sellele, et leida enda kõrvale mees, kes tuleviku helgeks teeks. Näiteks töötab Marla abikaasa pubis meelelahutajana ja naine on publiku seas korduvalt juttu puhunud naistega, kes tema abielu kadestavad. Kuidas saavad aga võõrad inimesed, kes tema abielust mitte midagi ei tea, väita, et see suhe on harmooniline? Võib eeldada, et neil on abielust loodud oma peas mingi illusioon ja nad eeldavad, et kõik on roosiline, lihtsalt selle pärast, et nad on ikka veel koos.

Abielul on kahtlemata häid külgi. Näiteks on teada, et abieluinimesed elavad kauem ja on tervemad. Vallalisel on ehk teatud mõttes rohkem vabadust, ta ei pea teisega arvestama. Nii abielul kui üksiolekul on omad head ja vead. Oleks väär väita, et ühed on õnnelikumad kui teised. Lõppude lõpuks peaks eesmärgiks olema iseendaga rahulolu, sest see teeb tegelikult õnnelikuks. Naudi oma elu kohe praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles