Loomulik rasu ennetab naha vananemist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media

Rasuse nahatüübiga inimesed pole harilikult oma geeniloterii kombinatsiooni üle kuigi õnnelikud, sest kellelegi ei meeldi läikiv nägu. Kuid nahaarstid ütlevad, et selle nahatüübi puhul ei ilmne naha vananemine nii ruttu kui teistel.

Kuigi põhjuseid, miks rasune nahk ei vanane «nii kiiresti» ei ole suudetud veel täielikult teaduslikult põhjendada, näib, et oma loomulik rasu niisutab nahka ning kaitseb seda ümbritseva kahjulike mõjude eest. Samuti toodavad meie rasunäärmed E-vitamiini, mis on looduslik antioksüdant, mis kaitseb teatud määral ka päikese kahjulike mõjude eest, kirjutab You Beauty.

Päikesekaitsekreemi kasutamisest siiski ei pääse, kuid nahaarstid soovitavad vältida tooteid, mis nahka kuivatavad. Selle asemel tuleks kasutada õrnatoimelisi puhastusvahendeid, mille pH on tasakaalustatud. Sobivad ka tavafirmade õrnatoimelised tooted. Kui vajad aknevastaseid näopuhastustooteid, vali neid, mille toimeaineks on salitsüülhape. Kui tunned pärast näo puhastamist naha «kiskumist», kasutad sa liiga tugevatoimelist toodet. Et su nägu päeva jooksul läikima ei hakkaks, kasuta spetsiaalset rasusele nahale mõeldud meigi aluskreemi või matistajat.

Kui tunned praegu suurt pahameelt oma läikiva ja rasuse naha üle, lohuta end sellega, et vananedes naha niiskustasakaal väheneb ja sinu nahk näeb kauem nooruslik ning kaunis välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles