Kolm nippi karjäärinaistele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Järjest enam naisi on suutnud end ettevõtlusmaailmas kehtestada. Kuid pühendumine tööle võib tähendada seda, et sul on järjest raskem leida aega eraeluks.

Mõned nipid, kuidas olla edukas, ilma eraelust loobumata, pani kirja Gal Time.

Loo inspireeriv ja eesmärke silmas pidav kollaaž
Koosta endale motiveerivate ning inspireerivate ütluste ja piltide «tahvel», mis sea üles oma töölaua juurde, et sa seda igapäevaselt näeksid. Kui sa ei soovi sellist kollaaži teha, koosta nimekiri oma pikaajalistest eesmärkidest, mida igapäevaselt üle vaadata.

Ole organiseeritud
Pea digitaalset või klassikalist kalendermärkmikku, kuhu igapäevaselt kõik vajalikud asjad üles märgid. Alusta tööhommikut sellega, et vaatad üle oma päevaplaani ning kindlasti heida päeva jooksul pilk peale ka ülejäänud nädalale.  

Veel enam, lisaks igapäevastele kohtumistele, ülesannetele ja nimekirjadele, kirjuta üles ka neid uusi, põnevaid ning vajalikke teadmisi, mida sa oma töö käigus saad. Sulle võib näida, et mõni asi ei saa sul kuidagi meelest minna, kuid tihedas tempos võivad palju lihtsamadki asjad ununeda.

Võta enda jaoks aega
Uuringud näitavad, et naiste stressitase seoses töö ja rahaga on oluliselt kõrgem kui meestel, kuid nende pärast muretsemine ei muuda probleeme olematuks. Selleks, et oma stressi maandada, leia võimalusi, end tööst välja lülitada ka siis, kui sul väga kiire. Isegi pool tunnikest arvutist eemal, tehes midagi vaid iseendale, annab sulle parema enesetunde ning aitab stressitaset vähendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles