Kas spetsiaalselt värvitud juustele mõeldud šampoon on tavalisest kuidagi erilisem?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media

Reklaamides kinnitatakse meile, et vajame kümneid ilutooteid, mis muudavad meie elu paremaks ja kergemaks. Vahel tekib küsimus, kas need ka tõesti toimivad.

Juuksehooldusvahendite katsetamisega tegelev teadlane, doktor Arun Nandagiri räägib väljaandele You Beauty, mida arvata värvitud juustele mõeldud šampoonist ja palsamist.

Naised kasutavad värvitud juustele mõeldud vahendeid selleks, et säilitada kirgast värvi ning leevendada värvimisega juustele tekitatud kahju. Kindlasti pole ükski šampoon ega palsam imerohi, mis mõlemad probleemid kohe parandab, kuid nad kindlasti aitavad olukorda leevendada.

Et värvitud juuksed on juba kahjustatud, on neile mõeldud tooted tavalisest leebemad, et mitte lisanduvat kahju tekitada. Samuti on vastav palsam tavalisest toitvam.

Värvi pleegitab päike  ja isegi vesi, kuid eriti just punapead peaksid jälgima oma šampooni koostist. Piltlikult väljendades on punase värvi molekulid erakordselt väikesed ja kui kasutada sulfaate sisaldavaid šampoone, paisuvad juukse sees olevad kihid ning värvimolekulid pestakse juuksest kergemini välja.

Kahjuks ei ole ka lihtsalt sulfaadivaba šampooni kasutamine täiuslik lahendus, sest sellega on raskem oma juukseid puhtaks saada, seda eriti juhul, kui sa ei pese juukseid iga päev.

Kindlasti peaks värvitud juukseid pestes kasutama alati pärast palsamit ning kord nädalas juuksemaski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles