Viis võimalust kräsupea kontrolli alla saamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on küll igati imeline, kuid kuumade ilmadega võib olla tükk tegu, et krässu tõmbuvaid juukseid sirgeks saada.

Selles ei ole süüdi ainult kuum õhk. Juuksed lähevad käharasse, kui neis on liiga vähe niiskust ja rasu. Oma rolli selles, kui kergesti su juuksed krässu tõmbuvad, mängivad ka geenid, kuid peamisteks põhjusteks on siiski lokitangid ja sirgendajad, kuumus ja valed juuksehooldustooted, kirjutab Fox News.

Kõige sagedasemaks kräsupea põhjuseks on juuste ületöötlemine, eriti liigne värvimine. Siin on viis võimalust, kuidas juukseid kaitsta, et need ei läheks käharasse.

Kasuta kuumust ettevaatlikult. Kui kuumad lokitangid või sirgendaja võivad naha vastu minnes selle kiiresti ära põletada, siis saad ilmselt aru, et juuksedki ei pääse oluliselt kergemini. Kanna juustele enne nende töötlemist kuumutava seadmega kuumakaitset ning väldi võimalusel üldse liigset kuumust. Kui su juuksed on juba väga kuivad, siis proovi argaaniaõli sisaldavad juuksehooldustooteid, mis teevad kuivad juuksed siledamaks.

Föönita õigesti. Kui oled just sunnitud juukseid fööniga kuivatama, siis tee seda nii nagu profid ehk liigu fööniga ülalt alla. Alati kuivata enne juuksejuuri ja alles seejärel keskendu juukseotstele. Hoia juukseotsi kuivatamise ajal harja või käega paigal.

Juuksed vajavad niiskust! Kui need on krässus, on neil janu. Ujumine ja rannas peesitamine teevad olukorra veelgi hullemaks. Kasuta suvel õlisemat šampooni ja palsamit. Kuivadele juustele võib hästi sobida juustessejäetav palsam, milles on sees ka päikesekaitse. Väldi šampoone, mis sisaldavad alkoholi.

Asi pole ainult juustes. Juustest viivad niiskuse välja ka õhukonditsioneer ja vesi. Kui sul on toas liiga kuiv, siis tasub investeerida õhuniisutajasse. Juukseid pestes kasuta pigem jahedat, mitte kuuma vett ja ära solguta liiga kaua. Pärast pesu pigista võimalikult palju vett juustest välja ning patsuta (ära hõõru!) rätikuga kuivemaks.

Ära karda olla moodne. Lokid on praegu väga trendikad, kuid selle asemel, et koolutajaga juukseid rikkuda, punu õhtul niisketesse juustesse punupatse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles