Fotograaf plaanib välja anda raamatu, kus on töötlemata alastifotod värsketest emadest

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Baelli tehtud fotodest.
Üks Baelli tehtud fotodest. Foto: Jade Baell

Fotograaf Jade Beall plaanib kokku panna fotoraamatu, kus on kujutatud sadu värskeid emasid «sellistena, nagu nad on». Fotode ja raamatu eesmärgiks on ümber lükata laialt levinud veendumus, et naised peaksid pärast sünnitust koheselt oma endise keha tagasi saama.

Ühe lapse ema Jade Beall, kes elab Arizonase osariigis, jäädvustas kõigepealt enda sünnitusjärgset keha ning avaldas fotod Facebookis. Fotodel olid näha kõik armid ja välja veninud nahk, mis naisele pärast sünnitust jäävad, kirjutab Daily Mail.

Fotograafi portreed inspireerisid aga sadu teisi emasid, kes tahtsid, et neid samamoodi jäädvustataks. Beall plaanib nüüd tehtud fotod ühtse raamatuna välja anda, raamatu nimeks saab «A Beautiful Body Project» ja see peaks ilmuma järgmise aasta jaanuaris.

Lisaks ilusatele mustvalgetele fotodele on raamatus ka «imelised, inspireerivad ja kohati valusad» lood fotodel olevatelt naistelt.

Beall ütles ühes intervjuus, et tänapäeva ühiskonnas on levimas epideemia – naised ei julge end enam ilusana tunda. Ta loodab, et tema raamatu abiga saab ilu uue tähenduse.

Tulevikus plaanib Beall läbi viia samalaadseid projekte vananemise ja erinevate haiguste teemal.

Allpool oleva video alguses on kujutatud Baelli enda fotod, mis kogu projektile aluse panid ning mõned teised, mille ta on jõudnud jäädvustada. Lisaks selgitab naine videos, mis inspireeris teda sellist raamatut kokku panema.

Vaata fotosid siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles