Kaheksa komplimenti, mida mehed tegelikult vihkavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi sa üritad parimat, võib välja tulla halvim: portaal Woman’s Day toob välja kaheksa komplimenti, mida naised meestele teevad, kuid mida mehed tegelikult vihkavad.

1.     «See on nii armas, et sa tahad aidata mul koristada, kuid ma saan selle ise kiiremini tehtud.»

Kuigi sa võid paljudes kodutöödes oma mehest palju kiirem olla, ei tasu seda talle meelde tuletada. Meestele ei meeldi tunda, et nad pole sinu jaoks milleski piisavad head ja sellest kommentaarist loeb ta välja seda, et sa nimetad teda aeglaseks. Lase tal parem aidata ja kasutage koos koristamisele veedetud aega selleks, et teineteise päevastest toimetustest rohkem teada saada.

2.     «Ma olen üllatunud, et sa suutsid selle lekkiva toru ära parandada.»

Ära ole üllatunud selle üle, et su mees iseseisvalt mõne remonditööga hakkama sai. Suhteekspert Whitney Casey sõnab: «Imestades selle üle, et su mees mõne tööga hakkama sai, annab tema enesehinnangule tohutu löögi. Tema jaoks tähendab see seda, et sa kahtled tema maskuliinsuses.» Üllatunud olemise asemel soovitab ekspert öelda midagi järgmist: «Ilus, tark ja osav? Ma tean, et ma abiellusin täiusliku mehega!»

3.     «Sa oled ainus inimene, kellega ma saan rääkida.»

Selline kompliment võib sulle küll ülimalt armas tunduda, kuid tegelikult paneb see su mehe õlgadele liiga suure koorma. Ta ei soovi olla su sõbranna, ema ja õde kõik ühes isikus. Ütle talle parem, et ta on su lemmikuks inimeseks, kellega rääkida: «Ma tean, et ma räägin kogu aeg ka oma sõbrannade ja emaga, kuid sina oled parim kuulaja. Mulle meeldib sinuga rääkida, sest sa tõesti mõistad mind.»

4.     «Sa oled nii nunnu!»

Su mees ei sooviks kuuluda samasse kategooriasse kutsude ja beebidega. Nunnude asemel soovivad mehed olla mehelikud või lihtsalt ilusad. Sõna nunnu tekitab temas tunde, et ta on sinu arvates justkui väike poiss, mitte aga sinuga võrdväärne partner.

5.     «See kingitus pole küll päris minu maitse, kuid mõte on see, mis loeb.»

Isegi kui tema valitud kingitus (näiteks ehe) on sinu arvates kohutav, ära talle seda kunagi ütle. Pereterapeut Carin Goldstein sõnab, et nii öeldes tekitad sa mehes tunde, et ta ei tunne sind piisavalt hästi. «See on tema jaoks justkui kõrvakiilu saamine ja tulemuseks on see, et järgmine kord ei taha ta sulle üldse midagi kinkida,» seletab ta. Vaatamata sellele, et ehe sulle üldse ei meeldi, kanna seda mõnikord siiski, kuid enne järgmist tähtpäevi anna talle väga selgeid vihjeid, mida sa kingiks sooviksid saada.

6.     «Mu abikaasa tegi kõige romantilisema žesti üldse.» (sõbrannadele)

Ära kelgi sõbrannade ees oma mehe romantiliste žestidega liiga palju. Jutud liiguvad kiiresti ja varsti teavad niiviisi sellest ka sinu mehe sõbrad. Meeste seas aga on levinud üksteise narrimine teemal, et nad justkui naise tallaalused on, sõnab Psühholoog Andra Brosh ning nii võib ka sinu mees selle osaks langeda. Seega ära sõbrannade ees väga detailselt kelgi, vaid maini lihtsalt, et su mees sind hiljuti positiivselt üllatas.

7.     «Ma armastan su pehmet kõhukest.»

Pole olemas meest, kes endale kõhulihaseid ei tahaks. Seega on sinu hellitav kommentaar tema kõhukese kohta talle solvav. Psühholoog Brosh sõnab, et tegelikult muretsevad mehed oma kehade pärast palju rohkem kui nad seda välja näitavad. Ütle parem oma mehele, et ta on suurepärane abikaasa ja isa – nii näitad sa talle, et sinu jaoks on tema isikuomadused palju tähtsamad kui tema välimus.

8.     «Sa oled parim partner, kes mul kunagi on olnud.»

Tema jaoks on sinu voodis rahuldamine ülimalt oluline, kuid ta ei soovi mõelda sinu kõigist eelmistest partneritest. Seega ole tema seksialaseid oskusi kommenteerides alati vaid isiklik. Andra Brosh soovitab sõnada näiteks järgmist: «Ma armastan üle kõige kui sa voodis ohjad enda kätte haarad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles