Mooduseid, kuidas võid pahaaimamatult olla oma abielu lõhkumas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Abielludes kujutad ette, et teist saab maailma kõige õnnelikum paar, kuid väikesed asjad, mida sa ise tähelegi ei pruugi panna, võivad olla su suhet lõhkumas. Võib-olla teed mõnda asja isegi teadlikult, sest arvad, et need toovad suhtele kasu, kuigi tegelikkuses on sootuks vastupidi.

Järgnevalt on välja toodud mooduseid, kuidas võid teadmatult olla oma abielu õõnestamas, kirjutab Woman's Day.

Ootad, et mees võtab sõna, kui ta midagi vajab. Eriti seksi puhul.

Mehed tahavad näida tugevate, mitte õrnakeste ja haavatavatena. Paljud mehed tunnevad, et pole võimelised oma vajadusi naistele tunnistama. Kui ta tajub, et sul on liialt kiire või sa pole avatud tema soove kuulama, siis on ta vait ja õnnetu. Küsi mehelt, mida ta soovib ja vajab, ära oota, et ta ise sellest rääkima hakkaks. Seda ilmselt ei juhtu.

Sa ei ütle oma abikaasale, et sa hindad teda.

Vahet pole, kas ta on pere peamine rahateenija võib veedab oma päevi lastega kodus olles - tunnusta tema tegemisi! Isegi, kui teil mõlemal on võrdselt tihedad graafikud, on oluline oma kallimale näidata, et hindad tema panust. Tänutunde puudumine viib ajapikku vihkamiseni. Ja kui sa ise ei tunne, et mees sind hindab, siis ütle seda.

Virised, et ta ei väljenda üldse oma tundeid, kuigi tegelikult ta teeb seda.

Hoolimata sellest, kui armunud su abikaasa sinusse on, ei kipu ta sellest pidevalt rääkima. Tõenäoliselt väljendab ta oma tundeid lastega tegelemise, pere eest hoolitsemise või koguni muru niitmisega. Kuigi mees ei kinnita sulle pidevalt oma armastust, ära ignoreeri tema tegemisi, mis väljendavad armastust ja tuge.

Sa eirad seda, et sul puudub seksiisu.

Kui mees tahab seksida, kuid sina tavaliselt keeldud, siis olete teel armastuseta abielu suunas. Paarist keeldumisest võib kiirelt saada pikk «kuiv» periood. Kui sul puudub tahtmine seksida, siis peaksid välja selgitama, miks see nii on. Asi võib olla psühholoogiline või emotsionaalne, probleemiga tegelemine näitab, et sa hoolid sellest ja tunned muret. Probleemi ignoreerimine on sama halb kui abikaasa ignoreerimine.

Arvad, et kõik mehed on halvad.

Võib-olla sul on meestega halbu kogemusi olnud ja nüüd sa justkui ootad, et ka su abikaasa sind halvasti kohtlema hakkaks. Sellega on aga suur probleem: pole võimalik abikaasaga lähedust luua, kui sa hoiad mineviku valu veel endas. Aktsepteeri seda, mis kunagi ammu juhtus, anna endale ja teistele andeks ning muuda oma käitumist. Sel viisil saad abikaasaga puhtalt lehelt alustada.

Üritad suhet üksinda toimima panna.

Ühepoolne pingutus ei suuda päästa probleemides siplevat abielu. Suhte loomiseks ja hoidmiseks on tarvis kahte inimest. Kui kaks inimest pole emotsionaalselt samal tasandil, võib esineda probleeme. Tunnista seda endale, kui üritad üksinda abielu päästa ja otsi abi nõustajalt, kes aitaks ka abikaasa huvi äratada.

Eeldad, et tead, mida abikaasa mõtleb.

Sa ei võta kunagi raha puudutavaid teemasid jutuks, sest tead juba ette, mida abikaasa vastaks? Eelarvamused tekitavad vaenu. Selle asemel, et abikaasaga dialoogi pidada, kirjutad stsenaariumi oma peas valmis ja eeldad, et nii lähebki. Iga kord, kui märkad, et teed jälle ennatlikke järeldusi, peata end. Räägi oma abikaasaga, ära eelda, et ta teatud teemad maha teeb või kindlal viisil vastab.

Vaidluste ajal ignoreerid tema vaatepunkte.

Kui abikaasa soovitab, et peaksid raha raiskamisega piiri, ära nähva vastuseks midagi seoses tema kuludega spordi peale. Kui me ei võta aega, et abikaasa tundeid mõista, jääme kergesti kaitse-rünnaku lõksu. Küsi parem mehelt, miks ta nii arvab või soovitab. Sa ei pea temaga nõustuma, aga sa vähemalt mõistad tema seisukohta.

Sa ei leia abikaasaga iga päev sidet.

Sa tead, et abielu tuleb toita, kuid kiire elutempo juures on kerge unustada seda teha. Kui tunned, et abikaasa on pelgalt su toakaaslane, küsi endalt, miks sa teda väldid. Kui sa pole kindel, otsi abi suhtenõustajalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles