Nõuandeid, kuidas lihtsamalt ja õnnelikumalt elada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled stressis, sest su elus toimub niivõrd palju asju samaaegselt? Ehk on õige aeg otsida mooduseid, kuidas oma elu lihtsamaks muuta ja väikestest asjadest rõõmu tunda.

Stress võib põhjustada vererõhu tõusu, unetust, nõrgendada immuunsüsteemi ja aeglustada seedeelundkonna tööd. Keeruline ja stressirohke elu pole väärt seda, et sead ohtu oma tervise. On aeg lõõgastuda, kirjutab allwomenstalk.com.

Ära ürita teiste meele järgi olla. Üks kõige lihtsamaid mooduseid, kuidas oma elu kergemaks muuta, on keskenduda teiste asemel endale. Sa pole kunagi võimeline toimima nii, et kõik inimesed rahul oleks, seega lõpeta enda hulluks ajamine. Kasuta oma energiat parem iseloomu kasvatamiseks ja ole iseenda parim võimalik versioon. Sa ei meeldi kõigile, kuid sa meeldid iseendale ja see on kõige tähtsam.

Ära ürita olla ideaalne. Ära survesta end olema ideaalne, see pole niikuinii võimalik. See on ebareaalne eesmärk ning lõppkokkuvõttes kannatad suurema stressi all ja muutud depressiivseks. Ole enda vastu leebem ja mõista, et ka sina teed vigu. Ideaal on kättesaamatu ja mida varem seda mõistad, seda kiiremini saad hakata lihtsamat elu elama.

Ära võta tööd koju kaasa. Iga asja jaoks on oma aeg. Kui sa pidevalt tööd koju kaasa võtad, siis ei jää sul üldse aega lõbutsemiseks. Kui sa enesele piire ei sea, siis on lihtne läbi põleda. Liigne töötamine, ka siis, kui tegemist on su unistuste tööga, tekitab stressi.

Kui tekitad segaduse, korista see kohe ära. Kas sind on kunagi närvi ajanud mustade nõude hunnik kraanikausis? Üks mõistlik moodus, kuidas oma elu kergemaks muuta, on see, et kui ajad midagi sassi, siis korista see kohe ära. Sel viisil väheneb kodutöödele kuluv aeg, sest kohe tehes läheb ebameeldiv tegevus märkamatult.

Pea päevikut. Kui kirjutad üles igapäevased tegevused ja emotsioonid, vabaneb suur hulk stressist, mis on neist tunnetest tekkinud. See on ühtlasi ka hea võimalus, kuidas hoida silma peal sellel, kuidas enda keeruline ja draamat armastav loomus lihtsamaks ning meeldivamaks muuta.

Vabane asjadest, mida sa ei kasuta. Kui sind ümbritseb asjade hunnik ja ebavajalik kraam, siis on tõenäoline, et ka su meeltes valitseb segadus ning stress. Mugavust ja lihtsust leiab puhastest ja organiseeritud ruumidest. On aeg ära anda riided, mida sa kolm aastat pole kandnud ning ära visata asjad, mis umbes kümme aastat tagasi tundusid vajalikud ja lahedad.

Ära hiline. Kui tegutsed aegsasti, pole ohtu, et jääd millestki ilma või hilined mõnele olulisele üritusele. Sul ei teki ärevust ja sa ei pea hilinemise tõttu piinlikkust tundma. Pane oma äratuskell hommikuti pool tundi varem helisema ning võta rahulikult aega, et ärgata ja hommikurutiiniga alustada. Sa veel üllatud, kuivõrd mõnus on oma päeva rahulikult alustada.

Ära lükka tegevusi edasi. Viimase minutini ootamine on peamine stressitekitaja ning võib mõnel põhjul tulemuseks anda ebavajaliku öö läbi töötamise. Planeeri oma tegevusi ette ja tee asjad õigel ajal ära, et su töö oleks kvaliteetne ja läbimõeldud.

Säästa raha. Kõige ärritavam on olukord, kui pangakontol on vaid sendid ning pead kelleltki raha laenama, sest pole ise olnud suuteline säästma. Ära raiska kogu oma raha ära, säästmine ja raha kõrvalepanemine on väga oluline, kuigi mõnikord keeruline. Ometi ei pea sa siis muretsema, kas kõik arved saavad makstud ning pole tarvis ka raha laenata.

Naera. Kas oled kuulnud, et naermine on parim ravim? See vastab tõele. Üks osa lihtsamast elust on selle nautimine. Alati leidub midagi, mille üle naerda. Ära kunagi jõua elus sellesse punkti, kus sind ei saada enam huumor. Naermine on lihtsaim moodus stressist jagu saada.

Õpi «ei» ütlema. Elus on oluline osata ka keelduda. Olgu tegemist mõne töö, pakkumise või teenega. Kui mõne asja tegemine tekitab sinus ebamugavust, siis ära karda keelduda. Pea meeles: sa ei pea teistele meele järgi olema, oluline on see, et sa ise rahul ja õnnelik oled.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles