Kohalik kohvik – mitte ainult kohalikele

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues Maailmas: kohvik Kohalik äratas vana maja uuele elule.
Uues Maailmas: kohvik Kohalik äratas vana maja uuele elule. Foto: Liis Treimann

Kohvik nimega Kohalik Tallinnas Uue Maailma asumis võlub kodususega nii toidukaardil kui ka õhustikus.

Meil on õnne, et ühel laupäeva õhtupoolikul leiab kärme ja asjalik ettekandja ärksa seltsielu ja kodukandi edendamise poolest tuntud Uue Maailma linnajao kohvikusse Kohalik meile üürikeseks pooleteiseks tunniks vaba laua. Kogenumad proovijad juba teavad, et hetkemõtte ajel ei pruugi sinna sugugi sööma pääseda, sest seda kohta armastavad lisaks kohalikele ka paljud maitseküttidest uudistajad.

Õdus kohvik asub vanas puitmajas, mis on samasugune miljööväärtuslik pärl nagu suur osa asumistki. Ammuse elumaja, hilisema uuemaailmaliste seltsimaja toad on saanud värske värvi ja tapeedi ning sisustuseks igat masti uuele elule äratatud vana mööblit.

Ka ulakas nõudegalerii on ei-tea-kui-mitmendalt ringilt. Ehkki hea kasvatus ei lubaks külas taldrikut kummuli keerata, jääb see reegel käitumisraamatusse – nõukaaja lapsi tabab vallatu muie, leides kohvitassi alt CCCP-kvaliteedimärgi. Ja mis eriti originaalne: lauda ei jõua ühtki nõud, mis oleks ühest serviisist.

Lihtsast ja lühikesest menüüst valime uhhaa vutimunaga (4 eurot), Pärnu lahest püütud kala kartuli-brokolitambi ja köögiviljadega (9 eurot) ning ürdikana peedirisotoga (6,50 eurot). Ka magusa otsustame kõhtu mahutada, sest ainuüksi nimedes nagu Komeedi kommi brownie valge veini vahuga (4 eurot) ning pannkoogid apelsinikastme ja sortsu Vana Tallinnaga (3 eurot) on tublisti intriigi.

Selge leeme, riivporgandi, kohatükikeste ja rohke maitserohelisega uhhaa maitseb justkui kodus keedetud. Pärnu lahest püütud kalaks osutub üks me vete hõrgumaid, koha – hea, et kokk on lubanud sel kogu oma headuses särada ja pole ülemaitsestamise-küpsetamise kuritööd teinud. Porgandid on moekalt al dente ja kartuli-brokolitampi tahaks koduski teha.

Peedirisoto kana kõrval on aga üks linna paremaid kindlasti – parajalt püdel, õrnalt parmesanise mekiga, peedimahla lilla tooniga võiks aga vabalt itaallasi rööpast välja viia.

Komeedi komm teeb rammusa šokolaadi-brownie veidikese kleepjamaks, ent hapukas veinivaht loob suus mõnusa tasakaalutunde. Väikesed pannkoogid on nagu vanaema tehtud, apelsinikaste Vana Tallinnaga, mis ümbritsevate laudkondade põngerjate rõõmuks põlema süüdatakse, mõnusalt mõrkjas.

Menüüst

Sea sisefilee ürdikartuli ja punase veini kastmega 6,50 eurot

Kohalik kook 3 eurot

Klaas majaveini (12 cl) 2–4,80 eurot

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles