Seitse sõpra, keda sul on töö juures vaja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled karjääriredelil ülespoole liikumas tänu oma töökusele ja headele ideedele. Kuid kasuks tuleb ka see, kui sul tekib sel teekonnal liitlasi.

Milliseid sõpru on tööl vaja, et kontoris edukas olla? Yahoo! Shine jagab nõu.

1. Praktikandid
Praktikandid võivad esialgu tunduda vaid noorte õpilastena, aga mõtle viis või kümme aastat edasi - siis võivad nad olla juhtivatel kohtadel mõnes firmas, kuhu isegi sooviksid tööle saada.

2. Kontori klatšija
Tead küll seda inimest - ta teeb terve päeva töö juures kõike muud peale töö. Ta võib olla tüütu, aga ta teab, mis firmas toimub ja sa võid seda infot oma huvides ära kasutada.

3. IT-mees
IT-toes töötamine võib olla päris tänamatu töö - IT-inimeste poole pöördutakse vaid siis, kui kellelgi on probleeme arvutiga. Ent IT-töötajatega tasub häid suhteid hoida, sest siis saavad sinu probleemid kiiremini lahendatud ja võimalik, et nad jagavad ka nõuandeid, kuidas tulevikus probleeme vältida.

4. Kontori assistent
Ka temaga tasuks hästi läbi saada, sest temalt kuuled uudiseid vabanevatest töökohtadest. Lisaks tellib tema kontorisse vajalikke asju, seega sellest inimesest võiks saada su uus parim sõber.

5. Arendaja
Sul on hea idee uue tarkvaraprogrammi jaoks, mis firmale kõvasti sisse tooks, aga selle teoks tegemiseks on vaja palju vaeva näha. Probleem? Arendusmeeskonnal, nagu IT-osakonnal, on palju projekte käsil. Hoia arendajatega häid suhteid ja sinu ideed on peagi nende prioriteetide seas.

6. Meeskolleeg
Sõbralikult meeskolleegilt tema arvamuse küsimine võib anda sulle uue vaatenurga oma probleemidele ja projektidele.

7. Ülemuse assistent
See üliorganiseeritud kolleeg teab kõike oma ülemuse graafiku kohta ja kohtumised ülemusega ei leia aset ilma selle inimeseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles