Pirgit Toomel: öö täis üllatusi ehk baarikaklus Ameerikas

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirgit Toomel
Pirgit Toomel Foto: Erakogu

Pirgit Toomel kirjutab sellest, kuidas ta elukaaslane sattus tema au kaitstes baarikaklusse ja mis mulje see talle jättis.

Millal oli viimane kord, mil avastasid ennast peaosalisena baarikaklusest? Vaatepilt filmistsenaariumist - hunnik turris härrasid, paanikas naisi ja segaduses joomakoha töölised. Seda kõike mõttetu arusaamatuse pärast, kuna kontvõõras vanamees suutis mind rahvuse tõttu solvata.

Nimelt otsustasime sel nädalavahetusel toaseinte vahelt välja saada ja linna erinevaid kokteilibaare avastama minna. Kuna minu jaoks on elu Ameerikas midagi uut, siis avastamisrõõmu jätkub. Nalja pakub isegi vallaliste jälgimine. Kas teadsid, et kompliment «kenad kingad» on kõigest kutse seksile? Ainuõige vastus on küsida «kas sinu või minu juures?»

Kokteil kokteili järel, ühest baarist teise. Viimases sihtkohas istusime leti ääres. Jutustasime töötajate ja teiste klientidega. Ilmselgelt olime konditsioonis, kus maailm on üks suur tivoli ja kõik on parimad sõbrad. Väga tore ja lõbus oli. Klassikalise stsenaariumi kohaselt on kõik super, kuni härrade vahel tekib tüli. Nii juhtus ka seekord.

Nimelt nägime üht üksinda istuvat vanameest ja otsustasime, et kutsume ta endale seltsi. Teine mossitas oma klaasi ees. Mõtlesime veel, et millist kurba lugu ta endas peita võib. Seal peab põhjus olema, miks inimene eelistab end omaette purju juua. Karjäär läheb allamäge või on pereelu untsus?

Meie kõrvale maha istudes, oli hetkega selge, et ta on alkoholiga liialdanud. Alustuseks hakkas ta minu kaaslasele rääkima, et too peaks elu nautima ja tantsupõrandalt uut daami otsima minema. Lihtsalt ei ole mõtet ennast ühega siduda, sest niikuinii läheb kõik untsu. Mõne aja pärast krabas ta talt käevangust kinni ja sõna otseses mõttes tiris tantsima. Ausalt öeldes oli see naljakas. Mees üritas talle küll seletada, et ainuke naine, kellele tal silmi jagub, istub leti ääres, aga see ei aidanud. Nii nad jändasid mõnda aega. Mina lihtsalt naersin omaette.

Kui mehed tagasi jõudsid, istusime kolmekesi pukkide otsas, nagu haned reas. Üks moment tundsin end kui pihv hamburgeri vahel. Lisaks sellele oskas vanamees rääkida nii, et terve mu põsk oli täis tatistatud. Lärmakas kohas on ikka vaja lähemale nõjatuda, et üksteist paremini kuulda. Niisiis olid ka võõra mehe käed igatpidi minu küljes. Algul mõtlesin, et ta üritab end püsti hoida, aga olukord muutus suhteliselt ebaviisakas. Üht kätt hoidis ta mul jala peal ja teist üle õla. Kui ma oma pead oleksin natukenegi pööranud, siis oleksime suudpidi koos ka olnud.   

Kuuldes, et ma olen pärit Eestist, suutis ta küsida, kas olen raha eest seksinud. Üritades olukorda naljaks pöörata, vastasin lihtsalt, et nii küll külge ei lööda. Nähes oma kaaslase vihast reaktsiooni, teadsin, et nüüd on pidu läbi. Ma ei oleks temast kunagi sellist macho’t osanud oodata, aga seal ta oli. Vanamees õigustas end, öeldes, et Venemaa on vaene riik ja paljud kannatavad puudust, mistõttu töötavad sealt rajoonist pärit naised Ameerikas prostituutidena. Tema suupruuk oli lõplikult oma töö teinud. Olles ise solvatud, oli võimatu ka enda kaaslast maha rahustada.

Nii see baarikaklus alguse sai. Purjus inimesed arusaamatusi lahendamas. Lõpuks oli asjasse segatud ka kõrvalisi isikuid, kes üritasid olukorda maha rahustada, kuid lõpetasid kähmluses. See tegi situatsiooni isegi hullemaks, sest kahe mehe asemel kakles juba neli. Hunnik macho’sid.

Kokkuvõtteks võin öelda, et see oli üks halb õhtu paljude heade seast ja mis peamine, ei kordu enam kunagi. Sellepärast tulebki nina püsti tulevikku vaadata ja rõõmsalt edasi sammuda. Pealegi, see on ju kompliment omaette, kui härra ei luba oma daami solvata. Nii peabki olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles