Sten Sang: mida naisele kinkida?

Sten Sang
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Sang
Sten Sang Foto: Erakogu

Sten Sang kirjutab sellest, milliseid kingitusi võiks tema meelest naisele teha.

Öeldakse, et kõige kallim kink on aeg. Kui aga lisaks oma ajale tahta naisele veel midagi anda? Panen kirja mõned huvitavamad ja hinnalisemad üllatused, mida elukaaslasele välja mõelnud ja teinud olen.

Kõige lollikindlam ja rahakotisõbralikum on üks korralik tumepunane pika varrega roos. Neid olen armsamale toonud nii arvukalt, et lugemine ammu sassi läinud. Leian, et naine tunneb end siis väärtustatu ja sama ilusana kui kingitud lilleõiski. Paraku unustavad mehed sellise lihtsa žesti liiga pikaks ajaks. Tihti tuuakse lill vaid tüli lepituseks ning siis on selle õie mõte hoopis teistsugune. Oma väärtusest kaotab see enam kui poole, kuna naine vihastab topelt. Vihastab nüüd ka selle peale, et mees muul ajal ei suvatse temast sellisel moel hoolida.

Pärast esimest koosveedetud nädalavahetust olin oma värskelt leitud kallimast ülimas vaimustuses. Selle väljendamiseks kammisin mänguasjapoode ning leidsin hinna ja kvaliteedi ning suuruse suhtelt parima mõmmiku. Sel ajaperioodil jälgisin oma väljaminekuid hoolikalt, kuna ei olnud veel korralikku tööd leidnud. Rahakotis ulguv tuul ei suutnud mind siiski takistada oma kiindumust kallivõitu kingitusega väljendamast. Naisele linna järgi minnes võtsin pehme looma kaasa - panin ta enda kõrvale autosse vööga kinni. Võin öelda, et üllatus täitis oma eesmärgi ning armsam kiitis väga mu valitud karumõmmi. Siiani istub meie meetrine mõmmik mõnusalt muheledes kummutiserval ning meenutab meie tutvuse algust.

Koosolemise kolmandal kuul saabus naise sünnipäev. Selleks hakkasin valmistuma eriliselt vara. Soovisin päeva kallima jaoks võimalikult meeldejäävaks teha ning pingutasin vastavalt. Valisin välja õrna sädelevate kividega hõbesõrmuse. Pikalt mõtlesin, mida sinna sisse graveerida. Lõpuks otsustasin meie nimetähtede ja kohtumiskuupäeva kasuks. Lauale panin vahuveini koos pokaalidega ning koogitüki peal süütasin küünla. Lõpuks kutsusin naise köögist tuppa üllatust vaatama. Sõrmust üle andes olime mõlemad kohmetud. Tema ei teadnud, kuidas seda sõrmust lahti mõtestada - on see niisama kink või midagi enamat. Minu poolest oleks see võinud olla ka midagi enamat, kuid olin sügavalt eelarvamustes ja traditsioonides kinni. Need ei luba nii tõsiseid sõrmuseid enne aastast kooselu veel kinkida. Pealegi peab üks korralik kihlasõrmus maksma kolm mehe kuupalka. Nii kinnitavad juveelimüüjad ja Ameerika draamafilmid.

Väiksemaid üllatusi olen naisele veel teinud. Näiteks meisterdasin liimiste näppude ja paljude vandesõnade saatel pesulõksust SMS-teadet imiteeriva moodustise. Kinnises asendis lõksul oli peal valgest paberist väike ümbrikumärk ja kui pesulõks lahti vajutada, tuli nähtavale tekst armastusavaldusega. Taaskord skoorisin ning naise näol väljendus ülim rahuolu, et olin nii palju vaeva näinud ning väikese, kuid sellevõrra veel armsama kingi valmistanud.

Viimasel ajal on minu kingid naisele muutunud praktilisemaks. Viimane suurem idee oli tolmuimeja. Nii mõnigi lugeja võib nüüd kulmu kergitada ja muiata, kuid kingitus täitis oma eesmärgi täielikult. Taaskord suutsin naise väga õnnelikuks muuta - ta oli kui väike laps kommipoes, kui uuris, mis funktsioonid erinevatel otsikutel on. Varasemad aparaadid kahvatusid selle kõrval korralikult.

Leian, et vahet pole, kui kallis on kingitud asi. Alati loeb rohkem mõte ning hingestatus, mis üllatuse juurde kuulub. Ma pole kunagi aru saanud meestest, kes kurdavad, et naised on ainult raha peal väljas. Nagu just lugesite - minu naine on vaimustunud ka pesulõksust!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles