Stiilispikker: moepärlid pidudeks

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Milles särada, pilke püüda ja kaaslasi pahviks lüüa tänasel talvel? Ajakiri Hooaeg annab head nõu nii õhtu tähtedele kui ka tagasihoidlikumatele kaunitaridele.

PEITUSEMÄNG PITSIS

Veetlevate materjalide kroonimata kuninganna on päris kindlasti pits – sel kangal on hing just nagu naisel! See on õrn, muutlik ja tujukas ning pitsi vormimine kauniteks tualettideks nõuab tundlikku disaini ja meisterlikku teostust. Pits peibutab ja peidab, näitab ja ei näita. Koos pilkase talveööga laskub moelavadele ka musta pitsi vaimustus, mis on eriti kaunis kombineerituna kreemika ihutooni, kahvatu kulla ja valgega. Meestemoes täiendavad naiselikku pitsimöllu suurepäraselt fantaasiarikkalt seotud sallid, efektsed nööbiliistud, uhked topeltmansetid ja žabood.

KARGE, GRAAFILINE ÖÖ

Minimalism on viimaks, väärikal sammul, oma marmortreppi mööda jõudnud ka luksuslikku peomoodi ning mõjub siin kui sõõm värsket õhku. Kaunistuseks piisab paarist graafilisest joonest, ka kandja ise võib olla oma kostüümi ainsaks ehteks. Meestemoes tähendab see ülihea siluetiga rätsepatööd ja tippklassi kangaid, kui soovid mängi proportsioonide ja musta-valgega. Kui see stiil on sulle südamelähedane, siis panusta puhtale kontrastile ja unusta kõik detailid – ehted, lisandid ja liialdused. Vähe võib öelda väga palju.

OOD KAELASIDEMELE

Juba niivõrd väike liigutus nagu lipsu lisamine teeb lihtsast ülikonnas mehest väärika härrasmehe. Kui tuttavad taktikad enam pinget ei paku, võta mängu fantaasiarikkamad kaelasidemed – kikilipsud, sallid, plastronid. Kui õige leidlikult erinevate kraede ja kontrastidega mängida, võib saada südameid sulatavalt efektse kaelusekombinatsiooni ka üldse ilma lipsu lisamata. Kes aga eelistavad kindlaid võite, proovigu kitsast lipsu öökarva gammas heledal särgil.

KÕNELUSED KREEMITOONIS

Imeõrnad mahakeeratud toonid on tõeline daamilikkuse meistriklass – võtke eeskuju rokokooaja kaunitaridest ja te näete, milline mitmekesine spekter erinevaid toone on juba taupe’ ja põsepunaroosa vahel. Pole olemas midagi muud värvimaailmas, mis nii hästi suudaks rõhutada põhjamaa kaunitaride talvekahvatut jumet, kui üks kreemikas õhtukleit, krae või pluus.

PÄRLITE PILLERKAAR

Kui daamil buduaaril pärlikee puruneb, on seda helkivat ilu korraga kogu maailm täis, täpselt sama näib olevat juhtunud maailma moelavadel! Pärleid armastatakse ehtena, gamma inspiratsiooniallikana, kraede, tikandite ja motiividena. Pole vist enam olemas komplekte, mille juurde pärleid kanda ei tohiks. Need helendavad imed sobivad imehästi ka aksessuaarimaailma ja aastalõpu meigipaletile.

KÜPSEKS SAANUD KULD

Kuld võlub tänavu erilise ebaedevusega – külmunult kahvatu või paakunult mustjas sädelus on maagiline ja silmapaitav. Killukese kullata ei tule ükski aastavahetuse trall, sel korral on mängureeglid aga vaoshoitud ja väärikad ning toovad kandjale kindla peale stiilipunkte. Kui tõelise kullavihma alla jäänud kleit tundub liig, proovi selle sooja metalli sarmi aksessuaaridel ja väikestel detailidel.

KUTSUV TULUKE

Julgetele kaunitaridele pole paremat tooni punasest – sel värvil on nõiduslik võim! Ükski pilk ei unusta seda märkamata. Peosaalide punase võib valida just nii saatusliku kui temperament lubab, ka veidi murtumates varjundites on piisavalt veetlust. Tugevas toonis mõjulepäästmiseks on parim lihtsa ja puhta joonega disain, siis särab selles saatuslikus kleidis ka kandja ise.

VALLUTAV VIOLETT

Violetsete toonide pulseeriv gamma on üks vitaalsemaid teemasid moes. Värvides on hulljulget intensiivsust, aga ka mahedamaid varjundeid. Disainis on tunda Studio 54 kuldaegade hõngu. Elu on pidu ja tähistamisest tasub viimast võtta, ning mis tõstaks tuju kõrgemale kui lehvivad lõhikud, uljad dekolteed ja erksavärvilised särgid meeste garderoobis.

MALAHIITLAEKA MAAGIA

Sügise trendikaardile sadas jahe roheline toon otsekui maaväline külaline ning oma maagilist mõju pole ta karvavõrdki kaotanud ka talves. Võta eeskujuks vääriskivide muinasjutulised ja rasked rohelised ja naudi täiesti uut, intrigeerivat ilu, mille see toon igas kandjas esile toob.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles