Viis suurt viga, mida suhetes tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida ei tohiks suhtes olles teha, kuid samas suures armuõhinas siiski tihti tehakse?

Portaal Oprah.com pani ritta viis suurimat viga, mida suhtes ei tohiks teha.

#1: Armastusepomm

Jõid liiga palju veini, veetsite esimest korda öö koos või nägid pealt, kuidas ta lahkelt kodutule tänaval raha andis. Vaatad teda andunult ja mõtled endamisi: «Miks mitte seda öelda? Ma olen ju täiskasvanu...» Ja sõnad «ma armastan sind» libisevad üle su huulte.

Pärast kolmandat kohtingut. Või mõnel muul ajal, mis kuulub kategooriasse «liiga vara».

Ilmselt ei vasta partner samaga. Seega pead istuma maailma kõige pikemas vaikusehetkes. Ta võib lõpuks kogeledes öelda «aitäh?» või teha näo, et seda pole juhtunud. Kui ta suures hirmus põgeneb, siis vähemalt ei pea sa oma aega raiskama kellegi peale, kes kardab pühendumist. Kui partner on aga oma tunnete suhtes veel segaduses, siis võib olukord esialgu veider olla. Ometi oled hea pretsedendi loonud, sellise, mis on eriti kasulik pärast kolme kuud või kolme aastat: ausus on kõige tähtsam.

#2: Annad jätkuvalt endast rohkem kui poole

Peaaegu iga suhteekspert hoiatab selle eest ja seda põhjusega. Kui leiate uue maja, tegelete kodulaenuga, tellite kolimisfirma või valite mööblit, veendu, et sa liiga palju ei teeks. Kui annad endast rohkem kui tarvis, oled lõpuks tige ning võid leida end häbiväärsest olukorrast, kus karjud mehe peale keset mööblipoodi või sõidad muruniidukiga üle tema kingadest ja teed näo, et seda tegi naaber.

Ja mis saab siis, kui partner teeb sama? Kui te mõlemad nii käitute, siis see võib muuta teie suhtumist armastusse: tema teeb sinu jaoks liiga palju, sina teed tema jaoks liiga palju ning mõlemad on kurnatud.

#3: Sul on suur ja kole saladus, mida sa varjad

Suured saladused armusuhtes on kindel ei. Välja arvatud juhul, kui see suur saladus muutub aja jooksul väiksemaks ja paremini mõistetavaks ning sa oled nõus selle päevavalgele tooma. Näiteks võib suhtele parem olla, kui oled juba õnnelikult abielus (ja sul on äkki paar last?) ning alles siis tunnistad abikaasale, et enne pulmi olid niivõrd närvis, et ostsid omale lennupileti, et põgeneda.

Ei, valetamine pole aktsepteeritav. Ka tõe varjamine mitte. Aga ootamine on, sest asjade suuremas skaalas nägemine muutub aja jooksul lihtsamaks ja aitab sul mõista, mida sa teha tahad.

#4: Karjud tema peale kasutades sõnu «alati» või «kunagi»

Kui oled vihane, ära kasuta neid sõnu partneriga suheldes. Ta ju ei ignoreeri sind alati oma vanemate juures ja ta ju helistab sulle enne, kui töölt tulema hakkab.  

Kuid on mõned olukorrad, kui need sõnad on lubatud: näiteks kodutööde puhul. Tõesti, ta ju alati unustab piimapaki külmkappi panemata, mis tähendab seda, et piim läheb kiiremini halvaks. Ja ta kunagi ei tule ise selle peale, et panna lapsed oma asju koristama.

#5: Lähete liiga ambitsioonikale puhkusele

Liiga ambitsioonikas puhkus on maailma kõige kiiremate lahkuminekute põhjuste nimekirjas. Mitte miski ei tapa armastust kiiremini, kui intensiivne 10-päevane reis läbi riigi.

Välja arvatud see, kui need 10 päeva on täis kirge, meenutusi ja naeru. Reisi muudab maagiliseks see, kui te mõlemad tunnistate, et täpselt sellist reisi te ootasite ja täpselt selle reisi ise valisite. Paljud asjad elus on liiga ambitsioonikad ja unustamatud, sest need erinevad tavapärasest. Ja peamine on ju see, et olete koos, seega pole tarvis liigselt pingutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles