Sten Sang: mida teeb mees, kui ta on üksi?

Sten Sang
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Sang
Sten Sang Foto: Erakogu

Ukselukk teeb klõpsu ja naine lahkub hoonest - mis toimub kodus edasi? Seda naine ei tea, sest tema tee viib iga sammuga mahajääjast kaugemale. Minu puhul on seekord puhkust nädalaks, kirjutab kolumnist Sten Sang.

Punkt 1. Spordidress selga ja 12 kilomeetrit higist mind ootavad ees. Okei, mitte joostes, aga kiirel sammul ja klapid peas. Seda põhjusel, et naisele ei meeldi väga ekstreemsetes ilmaoludes mööda tänavaid ringi kollata. Liigutamata lihased nõuavad oma ja rõvedalt vihmane sügis ei suuda plaane muuta. Isegi lemmikpoe müüja imestab, miks end välja ajasin. Tema ei tegevat nii kehvades oludes seda ka relvaähvardusel mitte. Mina tundsin end kodus naise kaisus krõpsu süües ammu süüdlasena - teksad ei mahtunud enam hästi jalga. Töökoha poolt pakutav jõusaali soodushind kummitas aina enam - ootan siiski tasuta muutumise ära.

Punkt 2. Kuum vann ja muud protseduurid, mida naise juuresolekul on piinlik teha. Trimmitud saavad kaelakarvad ja mujalt pärinevad metsikud alad. Ei kujuta ette, et teeksin seda naise kodusoleku ajal. Näkku läheb koos ostetud savimask, mis peaks ka kolmekümneselt esinevate vinnide vastu aitama. Muidugi lisandub vanniservale kaunis klaasis külm õlu, mis kuumas ruumis pärlendab ja pisikesi gaasimulle eraldab. Ilusamat vaatepilti ei ole mehe jaoks olemas.

Punkt 3. Vahepealse nädala jooksul on vaene raudne ratsu vatti saanud - auto veljed täiesti mustad ja piduritolmuga rikutud. Velgede puhastamise juurde kuulub uste ja pagasiruumi luugi avamine ning lemmiklugude kõva kuulamine. Ise olen täiesti teadlik, et kõik mööduvad titekärudega jalutavad emmed vaatavad mu asjalikku poolt, kui tähtsa näoga ümber auto uurin. Vahepeal silmanurgast piilun vastu ja emmede pilgud lähevad maru ruttu maha. Suvel on eriline menuloo staari tunne, kui käeseljaga otsaeest higi pühin ja pudelist vett endale peale kallan. Riietusesemeteks napp maika ja lühikesed püksid. Nii mõnigi emme on mu hoovist mööda jalutades komistanud.

Punkt 4. Autoga ühele poole saanud, on aeg oma muusika nimekirja täiendada. Seitsme päeva jooksul on musamaailmas palju uut areenile tulnud. Nüüd on aeg end kurssi viia. Aitavad tantsumuusika edetabelid, kust meelispalu kiirelt leiab. Piinlikkust tundmata tõmban omale J. Bieberi uue hiti, kus tüüp küsib, kui kaua teda armastatakse. Tean, et naine hirnuks end pooleks, kui mu valikust kuuleks, aga ta ei kuule ja mõlemad pooled on rahul. Lisaks läheb nimekirja B. Lehtlaan ja M. Nuude oma parimate hittidega - jaanipäevalood ja muu rahvalemmik saab korralikult üle rehitsetud.

Punkt 5. Kõige mustem saladus üldse - oma eksnaise ajutine lisamine messengeri nimekirja. Ta liigub seal vastavalt sellele, kuidas naine mu pool paigas on. Siiani ei suuda ma vastu panna soovile endise naise elus sorkida ja talle nii kohutavat nõu anda, kui seda vähegi suudan. Et eksi kuulama saada, lisan iga kirja algusesse ohke, kui raske uues suhtes on. Tähelepanu on garanteeritud ja kõige kiuslikumad pooled mu sisemuses saavad rahuldatud. Endise naise uus mees saab kriitikat nii palju, kui vähegi torust tuleb ja kõik oma kibestumised saavad seal välja elatud. Olen paha - oo jaa, olen küll.

Punkt 6. Kõned sõpradele, keda naine silmaotsaski ei salli. Seda põhjusel, et sõprade vestlusteemaks on, kui palju ja kus nad ära jõid ja mitut ööklubi turvat nad närvi ajasid. Saab kokku lepitud kohtumised, kus saan siiski põhjaliku ülevaate allaneelatud kogustest ja sellega kaasnenud probleemidest.

Punkt 7. Mu voodi - mu kindlus, saan end lõpuks nii ebainimlikult välja sirutada, kui vähegi võimalik. Esialgu võtan K-tähe kuju, siis L-tähe kuju ja lõpuks olen üks suur haisev meritäht puhaste linade vahel. Meelega ei läinud pesema ja naudin kõike seda kirbet mehehaisu, mida naine mulle hommikust õhtuni ette heidab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles