Anu Saagim – Tallinna kuri kuninganna

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim
Anu Saagim Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kõrgeauline Tallinna kuninganna!

Olen 50-aastane naine Soomest. Palun vabandust, kui olen solvanud teid sellega, et julgesin möödunud suvel Tallinna imelistel munakividel kõndida dressipükstes ja tossudes. Väga piinlik, aga mul ongi kapis vaid kaks kilejopet, dressid ja talvemantel. Kolm paari tosse ja ühed saapad.

Kuigi olen tagasihoidliku palga eest töötav naine, pean end väga õnnelikuks, andekaks, targaks ja südamlikuks inimeseks. Muuseas, olen ka kaunis nii seest kui väljast.

Oleks imeline kanda ilusaid riideid ja vahel ka pisut reisida. Näiteks kas või Tallinna. Muinasjutulisse hansalinna, kus elab kuri võõrasema Anu. Uhke kaunitar, kellele ei meeldi paksud ja koledad inimesed.

Ma mõistan teda, sest korra, kui Tallinnas käisin, nägin vaid silmipimestavalt kauneid printsesse. Nad tipsisid ringi minu unenägude kingades ja neist möödudes imesin endasse fluidumit, mille lummuses elasin nädalaid.  

Ahh… minagi unistan, et ostan endale kunagi Tallinna Kaubamajast ühe kauni kleidi! Praegu pole see kahjuks võimalik. Kogu minu raha kulub toidule ja kodule. Minu armsale tütrele ja meie lemmikloomale.

Kallis Anu, järsku leiaksite hetkeks aega sukelduda oma üüratusse garderoobi? Võib-olla märkate riidekuhila all mõnd sinna vedelema jäänud rõivatükki, mille olete ostnud meeltesegaduses ning seejärel hooletult tolmu koguma visanud? Võib-olla leiate mulle mantlikese, millega oleks sünnis Tallinna, teie ilu ja harmooniat armastava pilgu alla tulla, kõrgeauline kuninganna?

Olete kaunis naine! Julge ja iseseisev. Olen teid alati imetlenud. Kutsuksin teid kohvikusse, kui julgeksin. Küsiksin, millega meiesugused argipäeva hallid hiirekesed on teid solvanud, et olete meiega nii leppimatu. Miks ei suuda te meile andestada, et saaksime oma lihtsa eluga vaikselt edasi minna?

Tean, et vihal on võim. Võimuga võib liigutada mägesid. On olemas hea ja halb viha. Tallinna uhke kuninganna, palun halastage meiesuguste koledate ja paksude peale ning kinkige paar piiska oma headusest!

Armastusega soomlanna,
Teie alandlik austaja teiselt poolt lahte

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles