Kanadas avati vanemate nõudmisel postitantsutreening lastele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postitants
Postitants Foto: www.fitness.ee

Vancouveris saavad alates 5-aastased lapsed käia trennis, kus õpetatakse postitantsu.

Tantsustuudio The Twisted Grip Dance and Fitness Studio omanik Kristy Craig olevat kummalise tantsutreeningu lülitanud õppeprogrammi lapsevanemate nõudmisel. Nõnda sündiski tantsutrupp nimega «Little Spinners» (väikesed vurrid – toim). Praegu õpib postitantsu kolm tüdrukut ja üks poiss, makstes tunniajase treeningu eest 70 dollarit (54,7 eurot), vahendab Huff Post.

See pole aga treeningu üüratu hind, mis kriitikuid keema ajab. Paljud lapsevanemad vangutavad päid, miks peaks lapsed üldse sellisest trennist osa võtma. Eelmisel aastal pakkus samalaadset programmi üks stuudio Inglismaal. Selle mõistsid hukka nii aktiivsed lapsevanemad kui ka lastekaitseorganisatsioonid.

Kristy Graig kaitseb aga oma programmi väitega, et selles pole midagi seksuaalset ning see on fitness-treening. Veelgi enam – tema meelest on see sarnane teiste füüsiliste tegevustega, mis lastele meeldivad, näiteks puu otsa ronimisega.

Postitantsu treenerid pole ainsad, kes oma «spordiala» kaitsevad. On olemas isegi rahvusvaheline postitantsu liit (The International Pole Sport Federation), mille eesmärgiks on teha postitantsust ametlik olümpiaala.

Psühholoog Derek Swain on seevastu avaldanud arvamust, et sellest ei oleks probleemi, kui postitantsu kasutataks vaid füüsilise aktiivsuse eesmärgil. Siiski seostatakse seda seksitööstusega, mistõttu võib see põhjustada kiusamist ning suurendada tõenäosust, et postitantsu õppijast võib hiljem saada strippar. Psühholoogi selgitusel on oluline ka see, kust tuleb soov sellise treeningu järele, sest enamasti huvitavad sellised tegevused pigem lapsevanemaid, mitte lapsi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles