Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

45-aastaselt armastuse leidnud Eesti naine: olen nii õnnelik, et võtsin julguse kokku

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

45-aastane Irge oli lasknud oma ellu vähe inimesi, sestap polnud tal ka erilist usku, et ta nüüd teisiti teeb. Ent kui ta nägi Silveri pilti, tundis ta, et sellest õhkus midagi seletamatut, mis puudutas teda hingepõhjani. Ehkki ta sisemine hääl ütles, et naisterahvas ei peaks esimest sammu astuma, võttis ta julguse kokku ja kirjutas talle. Nüüd, kolm aastat hiljem, ei saaks ta rohkem rõõmus olla oma julguse üle, sest ta ärkab igal hommikul üles Silveri kõrval, kellest on saanud tema kallis abikaasa.

2021. aasta juulikuus, 45-aastasena, otsustas Irge luua konto MeetnFly tutvumisportaali. Pärast konto loomist mõtles ta: «Oled täiesti segane, millega sa tegeled?» ja soovis juba loetud tundide möödudes konto kustutada, kuid miski hoidis teda tagasi. 

«Mitmel korral olin juba valmis selle sammu astuma, kuid siiski jäi midagi seletamatut mind takistama. Tundsin, et ma pole valmis uusi kontakte looma ning üldiselt olen oma ellu vaid väheseid inimesi lasknud. Miks peaks seekord midagi teisiti olema?» kirjeldas ta.

Peagi hakkasid mehed Irgele kirjutama, et temaga tutvuda. Irge küll libistas pilgu nendest üle, mõnikord luges infot ka põhjalikumalt, kuid ükski neist ei tekitanud tunnet, et just temaga tahaks lähemalt tutvuda. Mõne mehega ta vahetas ka põgusaid tervitusi, kuid tunne oli, nagu suhtleks mõne vana koolivennaga, kes lihtsalt sisustab aega.

«Siis aga, täpselt kolm aastat tagasi, ilmus mu kontole TEMA – Silver! Kõik mu sees hakkas vibreerima. See juhtub siiani, kui temale mõtlen ja ka praegu, seda kirja kirjutades. See oli tunne, mida ma polnud kunagi varem kogenud. Soovisin temaga kohe ühendust võtta, kuid minu sisemine hääl ütles, et naisterahval pole sünnis esimesena vestlust alustada,» jagas Irge. Ta käis Silveri profiilipilti korduvalt vaatamas, kuid iga kord sulges telefoni, julgemata midagi ette võtta. Pildist õhkus midagi seletamatut, mis puudutas teda sügavalt.

«Olin teel Tallinnast Tartu poole, kui keegi minu sees lausa karjus, et pean Silverile kirjutama. Parkisin auto maantee äärde ja kirjutasin talle esimesena. Kas tõesti olin mina see, kes sellise sammu astus?» imestas Irge. «Peagi sain Silverilt vastuse, ja sellest hetkest algas meie ühine «meie». See oli silmapilkne ja mõlemapoolne äratundmine, teistsugune tunne, justkui teaksime teineteist juba ammu.»

Esimest korda kohtusid nad silmast silma 30. augustil 2021. «Juba siis teadsin, et tahan selle mehega koos olla igal hommikul, kui silmad avan, ja näha teda viimasena enne magamaminekut. See tunne on ajas ainult kasvanud, mida rohkem ma teda tundma õpin. Nüüd, kui vaatan oma abikaasat igal hommikul ja õhtul, valdab mind suur tänutunne – iseenda, tema ja ka MeetnFly tutvumisportaali suhtes. Olen õnnelik ja rahul, et võtsin julguse kokku ja kirjutasin Silverile.»

Irge tunnistas, et vaatas varem pisut halvustavalt inimesi, kes tutvusportaalide kaudu kaaslast otsivad, kuid olles nüüd ise üks neist, teab ta, et see pole sugugi pinnapealne.

Tagasi üles