TASUB TEADA ⟩ Just selline foto tutvumisportaalis tuleb sulle kasuks

Naine
Copy
Uuring näitab, et seksualse alatooniga profiilide omanikke hinnati nutikusel, meeldimisel ja sotsiaalsel atraktiivsusel madalamalt ning nende puhul arvati, et nad otsivad vähema tõenäosusega püsisuhet kui mitteseksualiseeritud profiilide omanikud.
Uuring näitab, et seksualse alatooniga profiilide omanikke hinnati nutikusel, meeldimisel ja sotsiaalsel atraktiivsusel madalamalt ning nende puhul arvati, et nad otsivad vähema tõenäosusega püsisuhet kui mitteseksualiseeritud profiilide omanikud. Foto: Shutterstock

MeetnFly annab ülevaate kahest põnevast uuringust, kuidas lihtsamini profiilipilti valida. Kas pildil naeratada, kas kasutada seksikaid pilte — kuidas need valikud võivad vastaspoolele mõjuda?

Esimeses uuringus kasutati saja mehe, kes olid vanuses 22–25, tutvumisprofiili ning fotosid ühest tuntud tutvumisportaalist. Uuringu tegijad valisid profiilid, kus mehe nägu oli pildil näha ning profiili kirjelduses oli sõna «naer», «naljakas» või «huumor», sest uuriti ka huumorisoont. Samuti mõõdeti, kas fotol olevad mehed naeravad. Naeratust fotol hindasid uuringu tegijad ise.

Seejärel küsiti 50 naistudengilt, kui atraktiivseks peavad nad pildil olevat isikut üldiselt ning kui atraktiivseks potentsiaalseks kohtinguks, seksuaal- või püsisuhteks. Samuti küsiti, kui heatahtlik, enesekindel, intelligentne, humoorikas või lõbus mees pildi põhjal tundub.

Uuringust selgus, et naeratavaid mehi hinnati palju atraktiivsemaks kui mittenaeratavaid mehi, lisaks paistsid nad naistele enesekindlamatena. Samuti leiti, et üldine foto atraktiivsus on positiivselt seotud üldise profiiliteksti atraktiivsusega. Uuringu tulemustest võib järeldada, et füüsiliselt atraktiivsematel meestel on külgetõmbavam profiil.

Teises uuringus uuriti seksualiseeritud ehk seksikate profiilipiltide mõju vastaspoolele, ning selgus nii mõndagi põnevat. Siiski tasub meeles pidada, et uuring korraldati 262 heteroseksuaalse osaleja seas, kellest 63,4% olid naised ning 36,6% mehed ning kelle keskmine vanus oli 21,3 aastat.

Iga uuringus osaleja pidi hindama kahte seksualiseeritud ja kahte mitteseksualiseeritud vastassoo esindaja profiili.

Seksualiseeritud profiilide omanikke hinnati nutikusel, meeldimisel ja sotsiaalsel atraktiivsusel madalamalt ning nende puhul arvati, et nad otsivad vähema tõenäosusega püsisuhet kui mitteseksualiseeritud profiilide omanikud. Seksualiseeritud meeste profiile hinnati vähem kompetentseteks ja nutikust madalamaks kui seksualiseeritud naiste profiile.

Loomulikult on iga inimese valik, millist fotot endast tutvumisäpis kasutada, kuid selge on see, et mitteseksikate fotodega profiiliomanikke peetakse suurema tõenäosusega püsisuhet otsivaks kui seksualiseeritud profiili omanikke. Samuti on naeratavad mehed naiste meelest atraktiivsemad ja paistavad enesekindlamad kui mittenaeratavad mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles