Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

HEA TEADA Täpne juhis, kuidas end sealt alt ohutult raseerida

Copy
Foto: Shutterstock

Häbemepiirkonda raseerides tuleb olla ettevaatlik, sest vastasel juhul lõpeb see sissekasvanud karvade ja väikeste punetavate punnidega. Häbemekarvad erinevad jalgade omadest: keskmiselt on häbemekarvad kaks korda paksemad kui jalakarvad, nad kipuvad olema lokkis ja kasvavad mitmes suunas. Peale selle on häbemekarvad tavaliselt tihedamad, mis tähendab, et neid on ka rohkem kui näiteks jalgadel. Lisaks on nahk selles piirkonnas õhem ja tundlikum, sest seal on rohkem närvilõpmeid ja suurem verevarustus.

Seega, kui plaanid häbemekarvu raseerida, on oluline teada mõningaid ohutusnõuandeid, mida professionaalid soovitavad.

Õige raseerija

Oluline on kasutada õiget raseerijat. Tundlikus piirkonnas ei ole vaja kasutada paljude teradega raseerijat nagu jalgadel. Häbemekarvade raseerimisel kehtib reegel, et vähem on rohkem. Ülemäärased terad võivad nahka ärritada. Kolme kuni kuue teraga raseerija on tavaliselt parim valik.

Samuti võiks raseerijal olla painduvad terad ja pöörlev pea, et hõlbustada kitsastes kohtades manööverdamist. Oluline on ka, et raseerija oleks terav ja seda vahetataks regulaarselt, kuna nüri tera tõmbab karvu ja ärritab.

Kuidas häbemekarvu lõigata

Pikemad häbemekarvad muudavad raseerimise keerulisemaks ja suurendavad ärrituse riski. Seega on hea mõte karvu enne raseerimist kärpida. Võta appi väikesed steriilsed käärid, mitte kolakad köögikäärid.

Parim aeg raseerimiseks

Raseeri duši all, kuna soojus ja vesi pehmendavad nahka ja karvu, muutes protsessi mugavamaks. Jäta raseerimine dušši lõppu, mil karvad on juba pehmemad ja nahk paremini ette valmistatud.

Õige toode

Oluline on kasutada raseerimiskreemi, -geeli või -õli, et kaitsta nahka ärrituse eest. Valik sõltub isiklikust eelistusest, kuid peamine on mitte raseerida kuivalt. Algajatele võib sobida ka läbipaistev geel või kreem, kuna see võimaldab paremini näha, kust raseerida. Veendu, et valitud toode ei sisalda lõhnaaineid ega tugevaid kemikaale, mis võivad põhjustada ärritust, kirjutab PopSugar.

Tagasi üles