Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

73-aastane naine kaotas tänu ühele inimesele 70 kilogrammi

Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Shutterstock

73-aastane ameeriklanna tõestas, et miski pole võimatu ja kaotas aastaga 68 kilogrammi. Ta saavutas edu alles siis, kui oli kogu senise elu suure ülekaaluga võidelnud, kuid just seetõttu utsitab ta kõiki plindris olijaid mitte alla andma ja lahendust otsima. 

Maureen Hagaril on lapsepõlvest saati probleeme ülekaalu ja ülesöömisega. Juba siis ütles psühhiaater tema emale, et ta ei saa kunagi akadeemiliselt edukaks ja suure tõenäosusega ei suuda ta pere luua. Alates sellest elas Hagar tundega, et on oma vanematele pettumust valmistanud. Tema vennad ja õed vaatasid teda halvustavalt ja tüdruk hakkas veelgi rohkem sööma, et toidu kaudu stressi leevendada. 

Saades täiskasvanuks, ta siiski armus ja vastupidiselt psühhiaatri ennustustele abiellus ning sai poja emaks. Poisil avastati aga autismispektri häire ning diagnoosi tõttu tekkisid tal vihapursked ja muud probleemid. Püüdes oma uute kohustuste koormaga toime tulla, leidis Hagar taas toidust lohutust. Sel ajaperioodil kerkis naise kaal 180 kilogrammini. Tal diagnoositi diabeet, tal oli probleeme liigeste ja vererõhuga ning arstid püüdsid teda veenda kaalust alla võtma.

Hagar üritas mitu korda kaalust alla võtta, kuid iga kord ebaõnnestus. Alles 72-aastaselt, kui ta kohtus treeneri ja psühholoogi Derek Conwayga hakkas naine lõpuks liigseid kilosid kaotama. Edu saavutati siis, kui nad hakkasid tegelema Maureeni lapsepõlvetraumaga. Olles kaotanud oma sõltuvuse toidust, hakkas naine regulaarselt treenima ja tarbima vähem kaloreid, kui ta päeva jooksul ära kulutab. Ta tegi trenni viis korda nädalas. Selle tulemusena kaotas ta aastaga 68 kilogrammi.

Hagar ei kavatsegi oma kaalulangetuse teekonnal peatuda. Nüüd soovib ta kasvatada lihasmassi ja saada tugevamaks, et saaks elada üha aktiivsemat elustiili.

Tagasi üles