Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

VIDEO Seksikad kõhutantsijad tervitavad Eesti kõige mugavamat rõivast

Copy

No nagu filmis! Kas jahedaid inimesi täis Eestis on tõesti võimalik, et fännid on sedavõrd tulised, et pühendavad oma lemmikrõivale tantsu? Jaa! Tuubi fännid tegid justnimelt seda. «Sest tuub on maailma mugavaim rõivas, ma olen oma fanatismiga nakatanud kogu tantsustuudiot,» jutustab Alhambra tantsustuudio juht Heli Trilljärv-Rägapart.

Heli on eriline naine. Ta on võrratult naiselik kõhutantsija, tal on tõenäoliselt ühed Eesti kõige kaunimad juuksed. Ja tal on kodus 60 tuubi – jah, justnimelt – kuuskümmend! Heli eestvedamisel tegi tema juhitud Alhambra tantsustuudio oma lemmikrõiva sünnipäeva puhul hoogsa tantsuvideo, kus kõik osalejad tantsivad tuubides. Vaevalt teist sellist naist maailmas leidub. Ajasime Heliga veidi juttu.

Heli Trilljärv-Rägapart kannab kõikjal tuube, eriti reisides.
Heli Trilljärv-Rägapart kannab kõikjal tuube, eriti reisides. Foto: Erakogu

Kust sai alguse sinu suhe tuubiga?

Ma ei teadnud alguses sellest rõivast mitte midagi. Esimese tuubi sain ma endale sünnipäevaks, tavalise musta tuubi. Väga meeldis, sain seda kanda igal pool. Ja siis avastasin, et mul on liiga vähe tuube! Ostsin kohe kaks tuubi juurde – roosa ja rohelise. Siis alles avanesid õiged mänguvõimalused, sain kombineerida neid nii, nagu tahtsin.

Kui palju tuube sul täna on?

Ma ei julgenud vahepeal neid kokku lugedagi… Neid on mul ikka väga palju. Aga hästi, ma ütlen kuidas lood on: mul on 60 tuubi ja üheksa paari erinevaid tuubi retuuse ja viis paari tuubi pükse. Kogu mu garderoobi peamine rõivas on tuub.

Kuidas ja kus sa tuubi kannad?

Ma sõna otseses mõttes kannan iga päev tuube, mul ei olegi muid riideid vaja! Muid riideid ostan selle järgi, mida saab tuubiga koos kanda. Ja see on väga mugav taktika – vajan palju vähem riideid kui varem.

Heli kinnitab, et vajab nüüd palju vähem riideid kui varem.
Heli kinnitab, et vajab nüüd palju vähem riideid kui varem. Foto: Erakogu

Mõned tuubid olen topelt ostnud – järsku see tuub läheb koledaks, läheb tootmisest maha. Ma olen ostnud kohe varuks. Jaa, ma ei ole normaalne. Aga mulle meeldib teha elus kõike kirega – nii tantsida kui riietuda. Kiretu elu on igav.

Kuidas see juhtus, et üks rõivas sind nii ära võlus?

Sattusin fänniks puhtalt isikliku kogemuse pealt. Avastasin, et see on nii hea materjal, nii mõnus, reisile on vähem asju vaja kaasa võtta – üks tuub ja kohe on kaasas palju riideid! Sul on seelik, kleit, pluus, kõik ühes.

Mis on sinu lemmikviis tuube kanda?

Kannan neid erinevalt – näiteks kleidina, tihti on mõni hõlst peal. Kannan ka lihtsalt seelikuna, topina. Retuusidega kannan palju. Suvel kleidina on tuub väga tihti kasutusel, minul on mugav ja saan aina komplimente.

Heli Trilljärv-Rägapart säravpunases #hotmama tuubis.
Heli Trilljärv-Rägapart säravpunases #hotmama tuubis. Foto: Erakogu

Kuidas see juhtus, et otsustasite sünnipäevavideo filmida?

Tiiu kutsus mind tuubi kümnendale sünnipäevale. Mul oli samal ajal tantsulaager, selgus, et me ei saa tulla. Ja paljud tantsijad, teised tuubi fännid, olid koos minuga sealsamas laagris. Siis tuligi idee teha tervituseks tantsuvideo. Kõigil olid omad tuubid kaasas, siis tulime kokku ja me tegime. Ma olen väga paljusid Alhambra tantsijaid nakatanud tuubihullusega, mulle nii väga meeldib, et see lihtsalt levib.

Vaata ka tuubi sünnipäeva galeriid!

Kuida tants sündis, kui palju selleks oli vaja harjutada?

Oh, me ei teinud mingit proovi, me hakkasime kohe filmima, see sündis väga spontaanselt ja suure kirega. Meil oli väga lõbus ja ma loodan, et seda on ka videost näha.

Rõivad, millega saab tantsida, seal on üsna erilised omadused mängus. Iga asjaga ju ei saa…

Tuubiga saab imeliselt tantsida, see ei piira sind kuidagi. Olen tuubi kasutanud ka kostüümina, kandnud seda trennis – ma olen kõike omal nahal testinud. Mul on üks eriline kuldne tuub, mida kellelgi teisel ei ole. See sai disainitud ekstra mulle, lavale. Ma armastan seda väga. Ta venib, liigub koos sinuga, see on ideaalne rõivas elamiseks ja tantsimiseks sealjuures ka! Minu soosingut ei saaks ükski rõivas, mis ei lase mul elust rõõmu tunda, aga tuubi puhul on need omadused, mida hindan, orgaaniliselt olemas!

Heli garderoobis on nüüdseks palju uunikum-tuube, mida inimesed järelturult taga otsivad. Aga temal on need kollektsioonis olemas.
Heli garderoobis on nüüdseks palju uunikum-tuube, mida inimesed järelturult taga otsivad. Aga temal on need kollektsioonis olemas. Foto: Erakogu
Tagasi üles