Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Nende lihtsate muutuste abil võid end varsti julgelt hommikuinimeseks kutsuda! (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Uni on tähtis... jaa! Aga sa ei taha ju magada poole päevani ega end hiljem sellepärast ebaproduktiivselt tunda. Hommikune ärkamine võib vahel tunduda kui ületamatu takistus, kuid see pole saavutamatu. Siin on mõned lihtsad meetodid, mille abil saad kas või homme juba hommikuse tõusmise enda jaoks nauditavamaks muuta.

Esiteks pead leidma endale mõjuva põhjuse, mis sind vara tõusma motiveeriks. Võib-olla on selleks töö, kuhu sa ei taha hiljaks jääda ega seetõttu kiirustada? Võib-olla on need mõned majapidamistööd, mida oled kaua edasi lükanud ja õhtuti päevast surmväsinud olles enam teha ei jaksa? Põhjuseid võib leiduda mitmeid – leia endale sobiv!

1. Ära kasuta oma telefoni äratuskellana!

See on halb mitmel põhjusel. Esiteks võimaldab nutitelefon kohe oma äratuskella edasi lükata. Ja siis veel edasi... ja veel edasi, kuni märkad lõpuks, et möödunud on mitu väärtuslikku tundi. Teiseks, kui oled harjunud telefoni näppima, siis hommikul esimese asjana telefoni kättevõtmine ärkamisele ilmselt eriti kaasa ei aita – see on samuti hiigel ajaröövel! 

Soovitatav on telefoni asemel oma teenistusse soetada üks korralik äratuskell, millel muud tähelepanu kõrvalejuhtivat eesmärki ei ole. Kuid kui rahakott ei luba, on alternatiivseks võimaluseks asetada telefon ööseks oma voodist võimalikult kaugele. Nii pead tüütu lärmi kinnikeeramiseks esmalt püsti tõusma ja mitu sammu astuma ning siis oledki ju juba ärkvel!

2. Säti hommikuks vajaminevad asjad enne magamaminekut valmis!

Mõtle õhtul läbi, mida sul järgmiseks hommikuks vaja läheb. Äkki kuiva rätikut duši alla minekuks, puhast tassi kohvi joomiseks või hoopis järgmise päeva riietust, et sa ei peaks terve hommiku sellepärast muretsema ega aega raiskama. Pane tarvilikud asjad juba õhtul valmis, et ärgates oleks kergem. Lisaks saad siis ka ju hommikul kauem magada... kes küll sellest boonusest ära ütleks!

3. Koosta endale kindel plaan pärast ärkamist!

See ei pea olema täies mahus hommikurutiin, mille jooksul jõuad endale kümme korda kohvi keeta ja seitse korda jooksmas käia. See võib olla kas või hommikumantli selga ja susside jalga ajamine või lihtne hambapesu. Pead lihtsalt pärast ärkamist oma järgmises sammus kindel olema, vastasel juhul tundubki voodisse tagasisukeldumine niivõrd kutsuv.

Tagasi üles