Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

See maitsev ja tervislik suvine amps paneb kilod kukkuma

Copy
Foto: Shutterstock

Kui ihkad mõnusat suvist ampsu, on raske leida midagi maitsvamat ja tervislikumat kui kirsid. Alates krooniliste haiguste riski vähendamisest kuni kilode kukutamiseni – kirssidel on hulganisti kasulikke omadusi. Loe altpoolt lähemalt!

Rikkalikult antioksüdante

Tänu antioksüdantidele vähendavad kirsid krooniliste haiguste riski.

Parem uni

Hapukirsside melatoniinisisaldus parandab une kvaliteeti ja kestust. Melatoniin on hormoon, mis reguleerib une-ärkveloleku tsüklit ning hapukirsid on selle und soodustava ühendi loomulik allikas.

Vähendavad põletikku

Uuringud on näidanud, et kirsside regulaarne söömine toetab liigeseid ja vähendab põletikuliste seisunditega seotud ebamugavusi.

Foto: Shutterstock

Aitavad lihastel taastuda

2019. aasta uuringu kohaselt võivad hapukirssides sisalduvad antioksüdandid kiirendada trennist taastumist, eriti naistel.

Parem seedimine

Kirsid on head kiudainete allikad. Kiudained hoiavad seedimist korras, reguleerivad roojamist, ennetavad kõhukinnisust ja toetavad mikrobioomi.

Kirsside toitumisalane teave

250 grammi

Kalorid: 87

Rasv: 0 g (küllastunud rasv: 0 g)

Naatrium: 0 mg

Süsivesikud: 22 g (kiudained: 3 g, suhkur: 18 g)

Valk: 1,5 g

Tugevam immuunsüsteem

250 grammi kivideta punaseid kirsse sisaldab 25 protsenti päevasest C-vitamiini vajadusest, mis on hästi tuntud toitaine terve immuunsüsteemi toetamiseks.

Panevad kilod kukkuma

Kirsid on suurepärane suupiste kaalu langetamiseks, kuna neis on palju kiudaineid ja vett, mida on seostatud kaalulangusega. Lisaks aitavad kirsid magusaisu rahuldada ilma ülearuste kaloriteta, kirjutab EatThis.

Tagasi üles