PROOVI JÄRELE Snäkk, mis teeb ajule head ja hoiab piha peene

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui nälg tabab keset päeva, on lihtne haarata midagi kiiret ja mitte just kõige tervislikumat. Kuid kõik kiired suupisted ei pea olema ebatervislikud. Pikaealisuse ekspert Max Lugavere avaldas, millist turgutavat suupistet tema eelistab, et hoida oma aju teravana: Kreeka jogurtit.

Uuringud on isegi näidanud, et piimatooted parandavad vananedes kognitiivseid funktsioone. »Kui sul pole laktoositalumatust, tasub piimatooteid oma lauale tervitada,» ütles Lugavere.

Kui kausike Kreeka jogurtit tundub liiga igav, siis siin on mõned viisid, kuidas seda lõbusamaks muuta ja veresuhkrut stabiilsena hoida.

Lisa jogurtile pähkleid, marju, seemneid, kaneeli või mett. Samuti on jogurt hea viis, kuidas süüa nahale kasulikke toidulisandeid, näiteks kollageeni, kirjutab MindBodyGreen.

Kreeka jogurt on ka hea toiduaine, et kaalust alla võtta ja oma vöökohta saledamaks saada.

Kreeka jogurtis on palju rohkem valku kui tavalises jogurtis. Valk on aga küllastavam kui süsivesikud või rasvad, nii et täiskõhutunne kestab kauem. Sel juhul aga sööd tõenäolisemalt vähem kaloreid ja see aitab alla võtta.

Kreeka jogurt kubiseb probiootikumidest, mis hoiavad soolestiku mikrobioomi tervena ja mõjuvad seedimisele hästi.

See on toitainerikas suupiste. Kreeka jogurtis on kaltsiumi, mis on tervete luude jaoks hädavajalik, ja B-vitamiine, mis aitavad energiat toota.

Tagasi üles