Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Need teesordid teevad kõhupekile tuule alla

Copy
Maitsev ja kasulik jook.
Maitsev ja kasulik jook. Foto: Shutterstock

Ühenda meeldiv kasulikuga ja vali üks neist teesortidest, kui soovid taljet ümbritsevat rasva vähendada. 

Kaalu kaotamine on niigi raske, kuid just kõhupiirkonna rasvast lahti saamine võib olla eriti keeruline väljakutse. Kõhurasv ehk vistseraalne rasv paikneb kõhus asuvate organite ümber ja on seetõttu ohtlikum, kui muud rasvkoed. See võib suurendada nii südamehaiguste, kui diabeedi riski. 

Pole olemas ühte tüüpi toitu või jooki, mis suudaks kõhurasva minema peletada, kuid mõned tooted sisaldavad teatud ühendeid, vitamiine ja toitaineid, mis uuringute kohaselt võivad tasakaalustatud toitumisega käsikäes aidata kaasa kõhurasva kaotamisele. Näiteks võiksid süüa kiudainerikkamaid toite, kuna kiudaineid seostatakse kõhupeki vähendamisega, kuid see toidugrupp üksinda ei anna kohe kindlasti soovitud tulemusi.

Sama võib öelda ka kõhurasva peletamise kohta teed juues. Loomulikult sisaldavad teed palju erinevaid antioksüdante ja taimseid ühendeid, millest mõned aitavad kaasa kõhupiirkonna rasva kaotamisele, kuid tuleb meeles pidada, et see on vaid kaasa aitav vahend. Ainult teed rüübates salenemisele loota ei tasu, korrigeerida tuleks üldist toitumist ja end regulaarselt liigutada. 

Aga kui soovid taljet kahandada, vali appi mõni järgnevatest teesortidest:

  • roheline tee
  • valge tee 
  • oolongi tee
  • must tee
  • kääritatud pu-erh tee 
Tagasi üles