Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

HEA TEADA Põhjus, miks naistel on väike kõhuke vajalik (1)

Copy

Pole vist naist, kes poleks tundnud end kehvasti, sest kõht pole lame kui pannkook. Isegi kui ärkad hommikul, kõht vastu selgroogu, siis juba paar veelonksu muudavad asja. Kuid sest pole midagi, sest kõhuke on täiesti normaalne ja ilus.

Selle aasta alguses postitas keegi Brian mõned fotod suvalistest naistest ja kirjutas juurde: «Kõigi meeste nimel, me vihkame seda.»

Postitus sai palju õigustatud vastukaja. Paljud mehed polnud temaga sama meelt:

«Me pole volitanud seda klouni enda nimel rääkima,» vastas üks mees.

Ka naised reageerisid: «Kõigi naiste nimel, meid ei huvita.»

Naiste kõhupiirkonnas on palju vajalikke kihte. Alustades nahast ja lõpetades kudedega, mis hoiavad lihaseid, närve, veresoone ja rasva koos. Samuti mõjutavad menstruaaltsükli eri etapid seedimist ja vedeliku tasakaalu, mis muudavad keha, eriti kõhu välimust. Samuti on kõhuke sageli naistel, kes on toonud lapse ilmale keisrilõikega.

Tegelikult juba see, et me tahame kõhupekki kohe õigustada ― «See pole rasv, vaid tegelikult midagi kasulikku!» ― räägib sellest, kui nadid suhted meil rasvaga on. Fakt on aga see, et naistel on kõhul rohkem rasvkude kui meestel ja see on täiesti normaalne. Arvatakse, et kõhurasv kaitseb paljunemisorganeid ja menopausi ajal kaitseb kõhurasv luid, meeleolu, seksuaalfunktsiooni ning isegi aju ja südame tervist, jätkates väikeses koguses östrogeeni tootmist.

Kuid ka selles pole midagi halba, kui kõhupekk on lihtsalt kõhupekk. Kaal ikka kõigub ja üldiselt on tervislikum sellega elada, kui pidevalt püüda end väiksemaks teha või oma kehakuju muuta. Olulisim on lahkus oma keha vastu ja hoolitseda enda eest viisil, mis vastab sinu eesmärkidele ja keha eripäradele, kirjutab Huffington Post.

Tagasi üles