PROOVI JÄRELE 6 jooki, mis turgutavad su immuunsust

Copy
Foto: Shutterstock

Saabumas on see kurikaval aeg aastast, kus päike on soe, kuid vilus pitsitab veel talvekülm. Nii on aga väga lihtne endale mõni tõbi külge saada. Kuidas enda immuunsust tugevdada? Allpool on kirjas joogid, mis aitavad keha loomulikku kaitsevõimet turgutada.

Vesi

Kuna me koosneme suures osas veest, siis vesi on ka see jook, millest alustada immuunsüsteemi toetamist. Veepuuduses vaevlevas kehas on bakteritel ja viirustel hea toimetada.

Vesi hoiab nina, suu ja kurgu limaskesta niiske – see on meie esimene kaitseliin patogeeni vastu. Vesi aitab ka toitainetel paremini imenduda.

Roheline tee

Rohelises tees sisalduvad ained vähendavad südamehaiguste ja teatud vähiliikide riski ning põletikku kehas.

Keefir

Nagu jogurt, on ka keefir rikas kasulike probiootikumide poolest, mis hoiavad seedetrakti mikrobioomi tasakaalus.

Ingveritee sidruniga

Tee valmistamiseks sega kuumas vees värskelt riivitud ingver ja sidrunimahl. See jook pakatab C-vitamiinist, mis on immuunsüsteemi jaoks väga oluline. Ajakirjas Nutrients avaldatud uuringu järgi on ingveris üle 100 bioaktiivset ühendi, mis tõrjuvad iiveldust, vähendavad vähiriski ja põletikku, mõjuvad hästi verele ja palju muud.

Värske apelsini- või greibimahl

Immuunsüsteemile mõjub tsitrusviljamahl märkimisväärselt hästi, sest selles on palju C-vitamiini ja see kaitseb rakke. Veelgi enam, tsitruselistes sisalduvatel bioaktiivsetel ühenditel on immuunsust toetav põletikuvastane toime. Nii apelsini- kui ka greibimahl katavad ühe portsjoniga enam kui 100 protsenti päevasest C-vitamiini vajadusest.

Tomatimahl

Ka selles mahlas on kõvasti C-vitamiini ja ka lükopeeni, mis teadaolevalt leevendab süsteemset põletikku. Tomatimahlas on ka vähe kaloreid, kirjutab EatThis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles