Kuna me koosneme suures osas veest, siis vesi on ka see jook, millest alustada immuunsüsteemi toetamist. Veepuuduses vaevlevas kehas on bakteritel ja viirustel hea toimetada.
Vesi hoiab nina, suu ja kurgu limaskesta niiske – see on meie esimene kaitseliin patogeeni vastu. Vesi aitab ka toitainetel paremini imenduda.
Rohelises tees sisalduvad ained vähendavad südamehaiguste ja teatud vähiliikide riski ning põletikku kehas.
Nagu jogurt, on ka keefir rikas kasulike probiootikumide poolest, mis hoiavad seedetrakti mikrobioomi tasakaalus.
Tee valmistamiseks sega kuumas vees värskelt riivitud ingver ja sidrunimahl. See jook pakatab C-vitamiinist, mis on immuunsüsteemi jaoks väga oluline. Ajakirjas Nutrients avaldatud uuringu järgi on ingveris üle 100 bioaktiivset ühendi, mis tõrjuvad iiveldust, vähendavad vähiriski ja põletikku, mõjuvad hästi verele ja palju muud.
Värske apelsini- või greibimahl
Immuunsüsteemile mõjub tsitrusviljamahl märkimisväärselt hästi, sest selles on palju C-vitamiini ja see kaitseb rakke. Veelgi enam, tsitruselistes sisalduvatel bioaktiivsetel ühenditel on immuunsust toetav põletikuvastane toime. Nii apelsini- kui ka greibimahl katavad ühe portsjoniga enam kui 100 protsenti päevasest C-vitamiini vajadusest.
Ka selles mahlas on kõvasti C-vitamiini ja ka lükopeeni, mis teadaolevalt leevendab süsteemset põletikku. Tomatimahlas on ka vähe kaloreid, kirjutab EatThis.