HEA TEADA Just nii mitu korda päevas peaks pissil käima (2)

Copy
Foto: Shutterstock

Kuumadel päevadel võib meie keha kaotada kuni 500 ml vett tunnis ainuüksi higistades. Veetasakaalu säilitamiseks on oluline palju juua. Lonkshaaval püüame jõuda soovitatava kahe-kolme liitrini päevas. Aga kui jood palju, pead ka tualetti minema. See on asjade normaalne käik – isegi kui paljudele ei meeldi sellest rääkida.

Mõni käib pissil kaks korda päevas, mõni iga tund, mõni lahkub isegi öösel voodist, et tualetti minna. Kes talitab õigesti, kes valesti? Paljud inimesed ei tea, milline sagedus on tervislik. Mitu korda päevas peaks pissima? Kas sa käid liiga tihti või peaksid hoopis sagedamini põit tühjendama?

New Yorgi gastroenteroloogiakeskuse direktor Gina Sam paljastas rusikareegli, mida on ülilihtne meeles pidada: mida rohkem sa jood, seda sagedamini peaksid pissil käima. Kui jood piisavalt palju, võid pissida isegi iga tund. Hea uriin on helekollane või läbipaistev.

Kui pead pissima ainult üks või kaks korda päevas, ei joo sa piisavalt ja dr Sami sõnul vaevleb su keha tõenäoliselt veepuuduses. Vedelik aitab keha mürkainetest puhastada ja sind tervena hoida. Pea meeles: parem on juua rohkem ja käia tualettruumis sagedamini, kui jätta keha veepuudusesse, vahendab Cosmopolitan. Tervis on esikohal – nii et mine lase põis rahuga kortsu.

Enam kui pooltel sünnitanud naistest esineb urineerimisprobleeme ja vanemas eas emaka väljavajumist ehk prolapsi, mis võib tingitud olla nõrkadest vaagnapõhjalihastest.

Loe sellest lähemalt SIIT.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles