KAS TEADSID? Just nii palju kaloreid on ühes avokaados (1)

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Olgu avokaado täisterasaia peale määritud, salatisse pandud või guacamole’ks püreestatud, lisab ta igasse rooga tervislikku rasva. Avokaados on lisaks heale rasvale ka palju kaaliumit ja kiudaineid. Vaid pool avokaadost annab kuni 20 protsenti päevasest soovitatavast kiudainete kogusest. Siiski on oluline märkida, et seal, kus rasvu, on ka kaloreid. Niisiis, kui palju kaloreid avokaados täpselt on?

«Avokaadodes on tervislik rasv ja kindlasti kuuluvad nad igaühe, kes neid naudivad ja neile ligi pääsevad, toidulauale,» selgitas toitumisnõustaja Gianna Masi. «Kui keegi soovib kaalu jälgida, siis oma igapäevase kaloraažiga arvestamine aitab õiget energiabilanssi saavutada.»

Keskmise suurusega avokaado (150 grammi) annab umbes 240 kalorit. Kuid ära sellest heitu, sest need kalorid on toiteväärtuslikud, hoiavad kõhu täis ja parandavad tervist. Vastupidiselt arvamusele, et kõik rasvad on kehakaalu langetamiseks halvad, võivad avokaadod aidata soovimatutest kilodest vabaneda. Kuna kiudainetest kubisev rasvane avokaado hoiab kõhu täis, on ka söögiisu väiksem ja vähem tahtmist näksida. Lisaks on nad ka tervislikud ja seda on kaalust alla võttes oluline silmas pidada selle asemel, et tuimalt kaloreid lugeda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles