Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Skandinaavia unemeetod aitab paremini magada ja suhet päästa

Copy
Foto: Shutterstock

Pole midagi paremat kui häirimatult end välja puhata. On palju lõõgastavaid magamamineku nippe, mida proovida, kuid üks lööb teistest praegu rohkem laineid. Skandinaavia unemeetod aitab hästi magada ja uneekspert aitab mõista, miks see nii on.

Skandinaavia unemeetod on üsna lihtne. «See viitab harjumusele, kus paar jagab sama voodit, kuid kummalgi on oma tekk,» selgitas neuroteadlane ja terviseekspert Dorsey Standish. Tema sõnul on selle meetodi kasud paranenud vaimne tervis, rohkem REM-und ja ka parem suhe. Ei pea võitlema teki pärast ja üks ei ärka üles, kui partner hiljem magama tuleb või varem ärkab.

Standish isegi katsetas Skandinaavia unemeetodit oma naisega. «Kuna meil on erinevad unegraafikud ning jagame voodit sageli ka koera ja kassiga, jageleme kergesti teki pärast  või peab üks magama külalistetoas, et teist mitte häirida,» rääkis ta. «Eraldi tekid võimaldavad meil mugavalt magada, kuid on ka aega ja lähedust koos.»

TikToki kasutajad kinnitavad, et Skandinaavia unemeetod on parim viis magada, vahendab EatThis.

@sejsejlija Replying to @bksvincent I SWEAR by these tips in order to have amazing sleep 🙌😊🌛 #winteriscoming #sleephack #scandinaviansleephack #scandinaviansleepmethod #svalbard ♬ Clair de lune/Debussy - もつ

Tagasi üles