Moelooja Karolin Kuusik tegi ehmatava otsuse: «Panin rõivaloomingule värvikeelu!»

Copy
Karolin Kuusik. Kuldnõela nominent
Karolin Kuusik. Kuldnõela nominent Foto: Laura Nestor

Kas mood loob inimese ümber vaid kena kooriku või peab seal peituma ka sügavam tähendus? Moelooja Karolin Kuusik on pinnapealsest paugutamisest väsinud ja leiab, et tähenduseta enam ei tohi! Ja meil ometi on siin Eestis, mille üle uhkust tunda...

«Eesti ärkamisaja lugu, kirjanduselu ja haritlaskonna õidelöömine on justkui ime, meie jaoks püha seiklusjutt,» võtab Kuusik kokku oma värskeima loomingu sõnumi. «See kollektsioon ongi kummardus nii meie ühisele kultuuriloole eestlastena kui ka loojatele meis eneses.» 

Üle 20-aastase kogemusega disainer ja stilist Karolin Kuusik üllatab publikut uudse tooni- ja ideemaastikuga. Sügavuti minevas värskes autorikollektsioonis «Ülestähendused» materialiseeruvad rõivasteks mõtisklused loomisest, loojatest ja identiteedist. Kollektsiooni esitletakse esmakordselt 17. oktoobril toimuval Kuldnõela galal.

Tallinn Fashion Week x Postimees Naine

Kõige kiirema, põnevama ja sisukama kajastuse kõigest Tallinn Fashion Weekil toimuvast leiad nüüd Postimees Naisest:

  • parimad riietujad,
  • vaate otse esireast,
  • moeetendustde videod,
  • suured moegaleriid,
  • sündmused,
  • kõik ühest kohast!

Kõigi stiilsete ja säravate inimeste kohtumismispaik on Postimees Naine

Tallinn Fashion Week 2023 sügis.
Tallinn Fashion Week 2023 sügis. Foto: TFW

Loe ka: SUUR GALERII | Kes kannab uut moelemmikut kõige paremini?

«Iga kunstiteose vaatleja loob selle mõnes mõttes otsast peale tuginedes oma elukogemusele ja olemusele. Üks teos paljuneb täpselt nii mitmeks looks kui on selle nautijaid. Looja ja loomingu vastuvõtja elavad samas isikus,» on Karolin Kuusik veendunud.

Idee leidis võimsa sümboli kui Karolini pilk peatus kunstiraamatut sirvides mustvalgel fotol - pildilt vaatas vastu teine tugev naine, renessansiajastul kivisse raiutud looja, kelle ühes käes on raamat ja teises sulg. Naine, kes oli valmis oma mõtteid üles tähendama ja jagama, olema ahela alguspunktiks.

Karolin Kuusik pühendus sel sügisel jõuliselt kontseptuaalsele moele.
Karolin Kuusik pühendus sel sügisel jõuliselt kontseptuaalsele moele. Foto: Laura Nestor

Kuusiku jaoks ennenägematult monokroomne üksikeksemplaridest koosnev kollektsioon pakub võimalust erinevate lugude sünniks. Paratamatult leiab disaineri loomingusse tee tema stilistikogemus. On kandja otsustada, kas minna raskete tikanditega kaetud dressipluusiga lõkke äärde istuma või hoopis õhtul pidutsema; kas voogav kaftan on mõeldud diivanil lugemiseks või uhkel galal säramiseks; kas unikaalse prindiga kaetud organžaime astub ellu sensuaalse hommikumantli või lendleva kleidina. Kõik sõltub rõiva omanikust, ka tema on looja.

Loe ka: Kes käivitas Tallinn Fashion Weeki suurima skandaali? See moelooja möllab sügisel võimsamalt kui kunagi varem!

Kollektsiooni teine inspiratsiooniparalleel on samavõrd eeterlik. Kuusiku neljandas omanimelisele brändile loodud kollektsioonis materialiseerub midagi unenäolist, selles talletuvad mõtisklused identiteedist. Kollektsiooni rõivastes leiab kodu Eesti luule, millesse Kuusik on viimase poole aasta jooksul pugenud. Just seetõttu leiab esemete pinnalt ja aksessuaaridest vihjeid kohalikele poeetidele. Just seetõttu on kollektsiooni värvimaastik mõtisklev, vaoshoitud ja rafineeritud.

Karolin Kuusik on koos Liisi Eesmaa ja Ketlin Bachmanniga sel sügisel nomineeritud Eesti mainekaimale moeauhinnale Kuldnõel. Kuldnõela gala leiab aset 17.10 kell: 20.00 Piiratud hulk pileteid Eesti mõjukaimale moesündmusele Tallinn Fashion Week on saadaval siin.

Tallinn Fashion Week 2023 sügis.
Tallinn Fashion Week 2023 sügis. Foto: TFW

Kindlasti leiab kollektsioonist ka Kuusikule omaseid üllatusi ja kõrvalepõikeid põhisuunast, mille pakutud dissonants vaid rõhutab terviku olemust.

Kollektsioon ei tähista siiski täielikku veelahet disaineri eelneva loominguga. Kuusiku disaini austajad leiavad üles ka tuttavad teemad - pidulikkuse ja argisuse vastandumise, oskusliku rätsepatöö, tänavastiili laenud, androgüünse tunnetuse jne. Vaid mäng keeruka ja nüansirohke värvipaletiga on asendunud disaineri enda seatud ülesandega piirduda värvides valge ja musta vahelise halli alaga.

Materjalidest on kasutusel õrn puuvillabatist, puuvillatrikotaaž, siid, luksuslik siiditüll ja -samet. Kangaid katavad disaineri enda loodud unikaalsed prindid, tikandid ja kangatöötlused, sealhulgas delikaatsed drapeeringud. Uudse lahendusena on katsetatud ka 3D-prinditud detailidega.

Kollektsiooni «Ülestähendused» esmaesitlus leiab aset 17.oktoobril toimuval Kuldnõela galal. Seejärel saab rõivastega tutvuda Karolin Kuusiku omanimelise brändi veebilehel karolinkuusik.ee.

Tallinn Fashion Week sügis 2023.
Tallinn Fashion Week sügis 2023. Foto: TFW

Vaata Tallinn Fashion Weeki bukletti siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles