HEA TEADA 6 head põhjust, miks jätta sealt alt raseerimata

Copy
Foto: Shutterstock

Häbemekarvade eemaldamine on viimase 40 aasta jooksul muutunud laialt levinud tavaks. Tegelikult on aga raseerimata jätmisel nii mõnedki kasud.

Karvad polsterdavad

Häbemekarvad on vahekorra ajal justkui polster, mis kaitseb häbemeluud surumise eest. Mõelge neist kui põlvekaitsmetest.

Väiksem tõenäosus, et tekib lööve

Nahaärritus on raseerimise sage kõrvalnäht. Kui sa ei raseeri, pääsed punastest punnidest.

See meeldib inimestele

Kõige tähtsam on muidugi iseenda rahulolu, aga karvade eelistamine on tegelikult bioloogiline, sest need püüavad lõksu feromoonid – kemikaalid, millel on oluline roll kaaslase ligitõmbamisel. Nii et mine tea, äkki toovad karvad magamistuppa veidi sädet.

Pääsed sissekasvanud karvadest

Sissekasvanud karvad võivad muutuda põletikuliseks, mis ei ole ilmselt kellegi eesmärk. Loomulikult on raseerimata jätmine parim viis selle vältimiseks.

Väiksem risk saada suguhaigust

Ajakirjas Sexually Transmitted Infections avaldatud uuring leidis seose sagedase häbemekarvade eemaldamise ja suurema suguhaiguste riski vahel. Uuring ei avastanud, miks seos on, kuid toetas teisi uuringuid, mis on jõudnud sarnastele järeldustele.

Sa säästad aega ja raha

Raseerimise kaks suurimat puudust on tülikus ja kulukus. Kui oled põhjalik ja korralik raseerija, kes vahetab nüristunud raseerija silmapilkselt välja, siis see võtab aega ja raha.

Lõppkokkuvõttes on karvaeemaldus igaühe isiklik otsus ja on palju võimalusi, kuidas seda ohutult teha. Kuid kui sinu ainuke põhjus on ühiskondlik surve, siis võib-olla on aeg raseerija nurka visata ja oma loomulikkusest rõõmu tunda, kirjutab Romper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles