TULINE VIDEO Epp Kärsin: «Suudlemine tekitab tohutu suurt...»

Kristina Herodes ja Epp Kärsin Foto: Taavi Sepp
Copy

Mis huvitab inimesi kõige rohkem, olgu suvi või sügis? Loomulikult suhted! Ja majanduslangusega koos on langenud allapoole kriitilist piiri eestlaste oskus ja soov suudelda. Mida teha? Epp Kärsin õpetab: «Ärge kartke õrna intiimset silitust. Juba see kui mees õrnalt silitab naise kaela või kõrva on naisele väga erutav...»

Suhetes on selge eelis neil, kes oskavad hästi suudelda. Vaata seksikat videot -  siis tead, mis on hea.

Naudingute ekspert Epp Kärsin, räägi - mis on sel sügisel muutunud inimeste suhtumises paarisuhtesse?

Inimesed on käinud läbi mingist puhastustulest, mingisugune äratuskell on nende peas. Nad saavad aru, et vana enam ei sobi, aga uutmoodi veel ei oska.

Mina siiralt ja südamest soovin, et kõik inimesed oleksid sellistes suhetes, et nad iga päev valiksid oma kaaslase uuesti. Ja et nad annaksid endast tõesti maksimaalselt kõik, et olla ise õnnelik ja kaaslane oleks õnnelik.

Loe ka: MILLINE ALATUS! | Naudinguekspert Epp Kärsin langes räpase identiteedivarguse ohvriks

Epp Kärsin, naudingute ekspert
Epp Kärsin, naudingute ekspert Foto: Kersti Niglas / Erakogu

Mismoodi seda õnnelikkust luua, millest see algab?

Õnnelikkus algab sellest kuidas inimene ise ennast tunneb. Mina ei saa ju oma kaaslast õnnelikuks teha kui mina ise olen õnnetu või tasakaalust väljas. Või elan mingit sellist elu, mida ma tegelikult ei taha elada. Ma pean ise olema endaga heas kontaktis. Meil on täpselt nii hea suhe oma mehega või naisega kui hea suhe on meil iseendaga.

Vaata ka: 500 PILTI! | Pidu, millest kõik räägivad - kes seal käisid? 

Kas seda juhtub tihti, et inimesed lähevad suhtesse ja ütlevad - tee mind õnnelikuks!

Ikka juhtub. Aga see on täiesti vale tee. Kui sa ei tea ise veel kus peitub sinu õnn, siis ära torma suhtesse, vaid võta aeg, et olla üksinda.

Loe ka: Epp Kärsin: «Mees külvas mind üle kingitustega, parimad restoranid ja reisid... Ja siis tuli arve!»

Üks asi, mida olen märganud - enne koroonat kõik kallistasid. Peale koroonat osa inimesi kallistab, osa mitte. Kuidas on lood eestlaste kallistamisega?

Mina oma koolitustel olen seda ka otse küsinud. Ja viimane tõuge oli see kui üks naine vastas ausalt, et tema viis viimast aastat ei suudle oma mehega. Nad küll kallistavad, aga ka mitte väga tihti...

Ma hakkasin seda rohkem ja rohkem küsima. Ja tuleb välja, et ongi nii - inimesed enam ei kallista. Nad ei ole enam nii intiimselt just suudlustega lähedased. Nad võivad isegi seksida, aga nad ei suudle.

Inimesed võivad isegi seksida, aga nad ei suudle.

Aga miks siis suudlemist vaja on? Seks on fuktsionaalne tegevus. Ja paljud teised asjad elus ka - sa pead kartuleid koorima, sööma, arveid maksma...

...aga kui me ei ole enam intiimselt teineteisega lähedased, emotsionaalselt lähedased, siis suudlemine on esimene asi, mis kaob suhtest ära.

Suudlemine tekitab tohutu suurt turvatunnet. Lähedust. Õnnehormoone - serotoniini, oksüdotsiini. Kõik, mis kehasse tulvab läbi suudlemise.

Ja kui hästi me oskame suudelda? See ju saab alguse sellest, et me teeme praktikat, praktikat, praktikat... Ja mina olen kokku pannud selle sügise maasikaks uue koolituse - kallistamise ja suudlemise meistriklass. Saab tulla koos oma partneriga, mina näitan ette ja teised teevad järgi.

Kas kõik, kes tulevad koolutusele, saavad Sind suudelda?

Ei. Ma teen seda koolitust oma mehega.

Loe ka: NAISTEJUTUD | «Kui mind esimest korda maha jäeti, siis mõtlesin päriselt, et ma suren ära!»

Epp Kärsin õpetab inimesed tundelisemalt suudlema. Ta kinnitab, et suudlemine tekitab tohutu suurt turvatunnet, lähedust ja õnnehormoone.
Epp Kärsin õpetab inimesed tundelisemalt suudlema. Ta kinnitab, et suudlemine tekitab tohutu suurt turvatunnet, lähedust ja õnnehormoone. Foto: Kersti Niglas

Suudlemine on kasulik

Vahepealsetel koroona-aastatel jäi mulje, et tervemad on need, kes inimestest eemale hoiavad. Kaks meetrit, mask ja distants! Tänaseks on teadlased veendunud, et on hoopis vastupidi - inimestel, kes on kontaksemad on parem immuunsus. Kuid neil on muidki eeliseid - nad on ka vaimselt tervemad, nooruslikuma välimusega, suurema tõenäosusega normaalkaalulised ja liiguvad rohkem kui eraldi hoidvad kodanikud. Mida suudlemine meie kehas teeb?

  • Alandab vererõhku. Suudlemine aitab veresooni laiendada, mis võib vererõhku normaliseerida. Kuid ka madala vererõhuga inimesed tunnevad end peale suudlust paremini.
  • Suudlus on looduslik valuvaigisti. Kui selle teemaga edasi minna, siis hea seks on suurepärane pill peavalu vastu.
  • Suudlus vabastab mõlema partneri kehas suure hulga õnnehormoone.

Vai minut kirglikku suudlemist on peaaegu sama hea kui 100 kükki.

  • Suudlus aitab alla võtta. Mil määral, sees sõltub suudluse kestusest ja kirglikkusest, aga vaid minut suudlemist põletab 6 - 26 kcal. (Võrdluseks - 100 ilma lisaraskuseta kükki põletab 32 kcal.)
  • Suudlemine ja kallistamine on imeline vahend enesehinnangu parandamiseks. Kui see on madal, siis leia keegi, keda suudelda ja tunned end kohe hoitult ning turvalisemalt. Inimestel, kes suudlevad ja kallistavad palju, on haruharva probleeme madala enesehinnanguga.
  • Suudlus noorendab. Näovõimlemine ja näojooga on väga populaarsed harrastused nooruse säilitamiseks ning vananemise aeglustamiseks. Suudlemine on sama hea näolihaste toniseerija. Kes poleks tundnud, et peale väga kirglikku ööd on näolihased pingutusest lausa väsinud. Kuid see on väärt treening - seda rohkem toonus tõuseb ja vähem nägu vajub ja vananeb.

Mis siis juhtub kui inimesed paarisuhtes enam ei suudle? Mis on see hind, mida nad maksavad, ilma et me endale arugi annaks?

No mina olen tähele pannud, et inimesed hakkavad teineteisest kaugenema. Me peaksime oma paarisuhtes iga päev tundma, et me oleme hoitud, helluses ja armastuses. Et me soovime teineteise lähedust. Kui me enam ei ole teineteisega õhtul teleka ees kaisus, kui me ei silita ega paita, siis me lihtsalt eemaldume. Ja minu arvates ei ole elus tähtsamat asja kui üks õnnelik, armastust täis paarisuhe.

Epp Kärsin soovitab: «Ärge kartke omavahel rääkida intiimsetel teemadel. Me peame nii turvaliselt ennast paarisuhtes tundma, et me räägiksime, mis meie sees päriselt toimub.»
Epp Kärsin soovitab: «Ärge kartke omavahel rääkida intiimsetel teemadel. Me peame nii turvaliselt ennast paarisuhtes tundma, et me räägiksime, mis meie sees päriselt toimub.» Foto: Kersti Niglas

Mis teeb suudluse heaks suudluseks?

Me peame hakkama rääkima. Kas me soovime aeglasemalt või kiiremalt, kas me soovime huultega, keelega või näkitsemist. Siin on mustmiljon erinevat viisi suudlemiseks! Leidke endale oma. Aga me leiame seda ainult läbi praktika.

Ärge kartke omavahel rääkida intiimsetel teemadel. Väga paljud ju kardavad - äkki siis kui ma ütlen, siis ta üldse enam ei tee! Äkki ta solvub või pettub? 

Me peame nii turvaliselt ennast paarisuhtes tundma, et me räägiksime, mis meie sees päriselt toimub. 

Aga mõtle nüüd ise - kui mõni naine või mees kuuleb oma kallimalt, et me oleme 20 aastat koos olnud, aga kõik see aeg, mis sa oled suudelnud kõigest väest - see pole mulle mitte kunagi meeldinud. See võib päris hirmus kuulmine olla...

Me inimestena muutume. Võib-olla kunagi meile sobis see, aga nüüd enam mitte. 

Mis on hea suudluse kolm komponenti?

Õrnus - et me puudutaksime. Ja mitte lihtalt ainult põske, vaid kõik need juuksed ja kõik see. Et me julgeksime teineteisele rohkem välja näidata seda õrna, intiimset silitust. Juba see, kui mees näiteks silitab naise kaela või kõrva või natukene kasvõi sikutab juukseid, see on naisele väga erutav.

Ja alustage pigem õrnalt. Mitte niimoodi, et kohe keel sügavale kurku. Kirehoos keel kurku, jaa. Aga pigem tasub alustada õrnemalt ja siis muutuda intensiivsemaks.

Epp Kärsin soovitab suudlust alustada õrnalt, küll kirehoos jõuab intensiivsemaks muutuda.
Epp Kärsin soovitab suudlust alustada õrnalt, küll kirehoos jõuab intensiivsemaks muutuda. Foto: Kersti Niglas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles