3 nippi, kuidas magades rohkem kaloreid põletada

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kõik teavad reeglit «liigu rohkem, söö vähem», kuid niipea kui seda praktiseerima hakata, selgub, et see pole nii lihtne. Näiteks pole oluline mitte ainult see, kui palju sa sööd, vaid mida täpselt sööd ning treeningute tüüp loeb mõnikord palju rohkem kui see kui tihti treenid.

Neile, kes kõiki neid peensuseid meeles pidada ei suuda, oleme kokku kogunud mõned lihtsad näpunäited, mis aitavad kaalust alla võtta sõna otseses mõttes mitte midagi tegemata – une pealt!

Kuidas magamise ajal võimalikult palju kaloreid kulutada?

Maga ilma tekita

Muidugi mitte suvel, kui seda nagunii vaja pole, vaid sügisel, talvel ja kevadel. Madal temperatuur kiirendab ainevahetust ja tänu sellele kulutad isegi magades tavapärasest rohkem kaloreid. Seda kinnitavad ka uuringud: Harvardi ülikooli teadlased leidsid, et teadlik keskkonnatemperatuuri alandamine aitab kulutada nädalas täiendavalt kuni 2800 kcal ilma toitumises midagi muutmata.

Maga kauem

Kui oled otsinud vabandust, et rohkem magada, siis siin see on: uuringud on näidanud, et iga öö üks tund kauem magades põletad ilma suurema pingutuseta 270 kalorit lisaks. Lisaks tasub öösel unemaski kanda. Teadlaste sõnul on täielikus pimeduses magavatel inimestel väiksem tõenäosus rasvuda. Lihtne viis magamistoas täieliku pimeduse saavutamiseks on tavaline unemask.

Söö toitev õhtusöök

Enne magamaminekut tasub süüa toetas valgurikas õhtusöök, mis hoiab kõhu kogu öö täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles