NÄLJASURM Ekstreemselt «tervislik» dieet lõppes surmaga

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv ja kujutab anoreksiast teavitava hoiatuskampaaniat Star Modelsilt. Ekstreemselt «tervislik» toitumine on täpselt sama tappev!
Pilt on illustreeriv ja kujutab anoreksiast teavitava hoiatuskampaaniat Star Modelsilt. Ekstreemselt «tervislik» toitumine on täpselt sama tappev! Foto: Star Models

Hiljuti suri sotsiaalmeediastaar Žanna Samsonova, kes oli tuntud ekstreemse toordieedi propageerija. Naine suri lähedaste sõnul nälga ja kurnatusse.

39-aastasena elavate hulgast lahkunud venelanna oli viimased neli aastat söönud eranditult toortoitu ning peamiselt koosnes tema toidulaud vaid puuviljadest, päevalilleseemnete idanditest, puuviljasmuutidest ja mahlast.

Loe ka seda: OHTLIK TREND | «Nii saad kiirelt kõhnaks ja sama kiirelt hauda!» 

Ta oli sotsiaalmeedias populaarne veganlust viljelevate inimeste seas ning ta postitas videoid ja sisu nime alt Zhanna D’art. Naine kirjeldas ennast kui toortaimset kokka, retseptide arendajat ja toidustilisti, kirjutab Tyla

Naise sõbrad ütlesid, et ta läks viimastel kuudel üle veelgi piiravamale dieedile, mistõttu oleks tal olnud vaja otsida arstiabi. Üks Samsonova sõber meenutas, et nägi naist mõni kuu tagasi Sri Lankal ning ta nägi väga kurnatud välja. Lisaks olid sõbra sõnul naise jalad väga paistes ning neist immitses lümfivedelikku. Samsonova sõber jagas, et ta elas naisega samas majas ning kartis iga päev tema elu pärast. Sõber proovis teda veenda abi otsima, kuid naine ei soovinud seda.

Loe ka: ÄRA HEITU! | Tervisliku toitumisega alustades tuleb kõigepealt see tagasilöök

Kuigi naise ametlikku surma põhjust pole veel avaldatud, rääkis Samsonova ema Vera vene ajalehele Vetšernjaja Kazan, et ta suri 21. juulil kooleralaadse nakkuse tagajärjel. Ema jagas, et kuna naise keha oli vegantoitumise tõttu kurnatud, ei pidanud ta haigusele vastu.

Samsonova oli varem oma toitumisrežiimi suhtes avameelne ja ütles, et ta sööb lihtsat toitu. Ta sõnas, et talle meeldib luua oma retsepte ja inspireerida inimesi tervislikumalt toituma.

Kuigi toortoidul võib olla tervisele mitmeid eeliseid, on Healthline'i andmetel ainult toordieedil elamisel ka negatiivseid külgi. Vaid toore toidu söömine võib põhjustada kaltsiumi ja D-vitamiini puudust ning ka B12 taseme langust, mis võib pikas perspektiivis põhjustada aneemiat, närvisüsteemi kahjustusi, viljatust ja südamehaigusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles