Suvepealinnast sai Eesti moepealinn (1)

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Meisi Volt püüab pilke erksavärvilises kimonos. FOTOd: Meisi Volt
Meisi Volt püüab pilke erksavärvilises kimonos. FOTOd: Meisi Volt Foto: Ketlin Hamburg

Suvel saab lõdvalt võtta ja keegi ei viitsi hea välja näha? Vale puha! Soe Eestimaa suvi on parim aeg end lille lüüa ja kanda kõiki neid võrratuid siidkleite ja värvilisi kostüüme, mida disainerid on valmis meisterdanud. Vähemalt teeb seda suurem osa siinseid säravamaid seltskonnatähti. Kaunitaride suvine kogunemispaik on muuseas Pärnu, kust igal laupäeval läheb käima suur moepidu-disainiturg Moekas. Nii et suvepealinnale võib selle aasta juulist vabalt ka moepealinna tiitli anda.

Pärnu vanalinnas asuv Eesti disaini pood Siluett lükkas käima disaini järelturu üritustesarja nimega Moekas. Mis see on?

Võimalus osta ja müüa originaalset Eesti moodi päikeselises Pärnus ja kõike seda meeleoluka peo vormis. Inimesed on igal juhul sillas ja huvilistest puudust pole, Moekas on juba aset leidnud igal juulikuu laupäeval.

Loe ka: ROOSAPLAHVATUS | Tähendus on täielikult muutunud. See pole enam beibede eputamisvärv, vaid...

Multitalendist meelelahutaja Kristina Pärtelpoeg Tanel Veenre loomingus.
Multitalendist meelelahutaja Kristina Pärtelpoeg Tanel Veenre loomingus. Foto: Meisi Volt

Loe ka: Eesti daami elu: kaheksa maja, igas kolm teenrit; tosin korterit ja mitte mingisugust tööd

«Moekas»

Sündmuse lisainfo: «Moekas»

Suvises Pärnus, igal laupäeval

Moepidu kestab 11.00–15.00

Moepoe Siluett esisel tänaval Rüütli 28

Fashionista Anu Saagim ja moelooja Kirill Safonov.
Fashionista Anu Saagim ja moelooja Kirill Safonov. Foto: Meisi Volt

«Oleme selle ideega vaikselt Silueti esimestest aastatest peale toimetanud ning esimene Moekas toimus 2018. aasta veebruaris,» selgitab üks Silueti loojatest Elve Pedastu ja lisab, et kõik sai alguse pisikesest stangest poe taganurgas.

«Tundsime omal ajal, et puudu on selline turg, kus meie kliendid saaksid oma riideid uuele ringile viia, ning lõime selleks neile hea võimaluse,» lisab kaaslooja Tiina Tõns.

Trenditeadlik kirjanik Triin Katariina Tammert.
Trenditeadlik kirjanik Triin Katariina Tammert. Foto: Meisi Volt

Moekale otsustati sel aastal uuesti elu sisse puhuda, et disainist lugu pidavad inimesed saaksid seisma jäänud rõivastele ja aksessuaaridele uue elu anda. Peab ju kvaliteetne disainkaup vastu pikki aastaid ka siis, kui asjad omaniku enda jaoks vahel väsivad. Või muutub inimese suurus või elustiil või perekonnaseis... Põhjuseid võib olla palju, miks mõni hea asi on äkitselt üle, kuid alati leidub keegi, kellel just niisugune värvikas moeleid silma särama paneb.

Moodne seltskond Pärnus, vasakult ülalt Elve Pedastu ja Tiina Tõns. Ees Meisi Volt, Gina Ri disainitiim ja staarmeikar Reet Härmat.
Moodne seltskond Pärnus, vasakult ülalt Elve Pedastu ja Tiina Tõns. Ees Meisi Volt, Gina Ri disainitiim ja staarmeikar Reet Härmat. Foto: Meisi Volt

«Oleme Moeka puhul hoidnud eksklusiivset joont: kauplema ei tule mitmeid kümneid müüjaid kõikvõimaliku kraamiga, vaid ainult need, kellel on pakkuda kasutatud disainrõivaid,» selgitab korraldaja Ketlin Hamburg. Pärnu südalinnas seigeldes on paljud külalised endale juba väga eksklusiivseid moepärleid leidnud.

Kui pikalt edukalt käima läinud moesarjal on jaksu jätkuda? Seniks, kuni kauplejaid ja huvilisi jätkub. Võttes arvesse, et suvesoojus ei lahku Eestimaalt viimastel aastatel ka septembris, saab ka Moekas sama rõõmsalt edasi kesta.

Meisi Volt. Moekas Siluetis FOTO: Meisi Volt
Meisi Volt. Moekas Siluetis FOTO: Meisi Volt Foto: Urmas Lass
Meisi Volt proovib selga Diana Arno uljaid võrke. FOTO:
Meisi Volt proovib selga Diana Arno uljaid võrke. FOTO: Foto: Meisi Volt

Moeka hingeks ja päevajuhiks kutsuti kirglik fashionista ja moeekspert Meisi Volt. Meisi tunnistab siiralt, et Eesti moekunstnike looming on tema suur nõrkus ja kaunist rõivast ta külma näoga mööda minna ei suuda. «Päevajuhi rollis olles olen ka ise hoogsalt enda riidekappi üht-teist soetanud. Hiljutisim leid oli YSL logodega sametist vintaaž-pluusike, aga ka näiteks Skandinaavia brändi Bitte Kai Rand lühike kevad-sügisjope ning pärliks Eesti moemaja Iris Janvieri pidulik kleit. Silma on jäänud ka Marimekko, Moschino, Missoni, Tiina Talumehe, Marno ja paljude teiste kuulsate brändide esemed, mis on suurepärases konditsioonis ja imehea hinnaga uut omanikku otsinud,» hõiskab Pärnu kohalik moeguru Meisi Volt.

Kuulsad ja kaunid modellidest kaksikud Kairi ja Katrin on pärit Pärnust.
Kuulsad ja kaunid modellidest kaksikud Kairi ja Katrin on pärit Pärnust. Foto: Meisi Volt
Silueti moekas naispere: Meisi Volt, Eleri Kaljurand ja Ketlin Hamburg.
Silueti moekas naispere: Meisi Volt, Eleri Kaljurand ja Ketlin Hamburg. Foto: Meisi Volt

Eesti moekunstnike looming on mõistagi eelistatud, nii ostjate kui ka pakkujate silmis. Kes moepealinnades rohkem reisinud, see teab: Eesti disainerite kvaliteet ja ideed on maailmaklass, aga hinnad on siiski nulli või isegi mitme jagu sõbralikumad. See viimane asjaolu lisab moedisaini järelturule veelgi väärtust, sest uue toote krõbedat täishinda siin ei küsita.

Muidugi saadab disainiturgu ka mõnus DJ-muusika ja melu, mida juhib päevajuht. Juulikuu Moeka meeleolu on üleval hoidnud Pärnu kohalik tegija Urmas Lass ning Meisi Volt. Mikrofoni on haaranud ka armastatud disainer Kirill Safonov.

Anu Saagim, Kirill Safonov ja Meisi Volt. Moekas Siluetis FOTO: Meisi Volt
Anu Saagim, Kirill Safonov ja Meisi Volt. Moekas Siluetis FOTO: Meisi Volt Foto: Ketlin Hamburg

Paralleelselt disainituruga avaneb selleks ajaks Silueti moepoe sees alati ka mõne Eesti moemaja pop-up pood. Näiteks on oma värvika valiku suvepealinna toonud Kirill Safo­nov, Gina Ri ja Alexanderlingi moemaja.

Vihmavari on tähtis aksessuaar, sel suvel kindlasti. FOTO:
Vihmavari on tähtis aksessuaar, sel suvel kindlasti. FOTO: Foto: Meisi Volt
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles