Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

HEA TEADA Tervislikud rasvad, mida võib julgelt süüa

Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Rasvale vaadatakse sageli viltu. Tegelikult on see aga oluline toitaine, millel on organismis mitu olulist ülesannet täita. Tuleb lihtsalt taldrikule panna naturaalset, toitvat rasva. Toitumisspetsialistid selgitavad, mis teevad rasva tervislikuks või ebatervislikuks.

Mis tähtsust on rasval?

Rasv, süsivesikud ja valgud on makrotoitained, mis tähendab, et meie keha vajab seda suurtes kogustes (võrreldes mikrotoitainetega, nagu vitamiinid ja mineraalid, mida keha vajab väikestes kogustes). Rasv annab toidule suurepärase maitse ja teeb kõhu täis – juba need kaks põhjust üksi on piisavad, et vältida madala rasvasisaldusega dieete. Kuid on veel põhjusi, miks toidurasv on oluline.

Tagasi üles