PROOVI JÄRELE Seda lihtsat nippi järgides jood iga päev piisavalt vett

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

On aegu, mil hommikune ärkamine tundub võimatu ja ainus asi, mis võiks aidata, on kange kohv. See võib olla kütus, mida vajad päeva alustamiseks. Ent tegelikult pole see kõige tervislikum valik.

«Väga oluline on alustada päeva veega,» ütles kliiniline toitumisnõustaja Megan Lyons. «Olen täheldanud, et paljud minu kliendid kipuvad jooma suurema osa veest pärastlõunal, isegi kui nad seavad endale vee-eesmärke, mille ka saavutavad. Hommikul aga joovad nad kas kohvi või üldse mitte midagi kuni lõunani, mil nad hakkavad vett jooma.»

Lyonsi sõnul pole see hea. Kui oled maganud öösel kaheksa tundi järjest, võiksid oma keha hommikul veejoomisega aidata. «Me võiksime juua hommikul võimalikult palju vett, sest öösel teevad meie neerud ja maks suure töö, et detoksifitseerida kõike, mis on päeva jooksul meie kehasse sattunud,» selgitas Lyons. «Sellepärast on meie uriin hommikul üldiselt kollasem ehk kontsentreeritum. Et detoksikatsioonisüsteem toimiks kõige tõhusamalt, peame hommikul oma keha puhta veega läbi loputama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles