HEA TEADA Just niimoodi reageerib su keha, kui sööd iga päev jäätist

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Mis siin ikka juhtuda saab, kui süüa jäätist iga päev – naeratus on iga päev näol? Jäätis on kõigi suur lemmik ja edukalt ajaproovile vastu pidanud. Kui maiustad iga päev jäätisega, siis loe altpoolt, mis sust saab!

1. Viljakus paraneb

Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel kogeb iga kuues paar maailmas viljakusprobleeme. Juba 2008. aastal uurisid Harvardi ülikooli teadlased, mida ovulatsioonilise viljatusega inimesi sööma peaksid, et eostamist toetada. Nad leidsid, et aitavad kõrge rasvasisaldusega piimatooted, sealhulgas jäätis.

2. Sul võivad tekkida hambaaugud

Suhkur soodustab hammaste lagunemist ja kuna paljud jäätised on valmistatud suhkruga, ei ole nende igapäevane söömine hammastele kasulik.

3. Sa ei pruugi hästi magada

Ajakirjas Journal of Sleep Medicine avaldatud uuring näitas, et vähese kiudainesisaldusega ja kõrge rasvasisaldusega toitude söömine on seotud kergema une ja sagedasema öise ärkamisega. Rohkem suhkrut, eriti öösel, vähendab sügavat, taastavat und, millest keha saab kasu.

4. Võid kosuda

Jäätises võib olla palju kaloreid, nii et kui tulemuseks on liiga suur päevane kaloraaž, hakkab piht tasakesi paisuma.

6. Luud on tänulikud

Kaltsium teeb luud tugevaks. Jäätises on lisaks kaltsiumile ka magneesiumi ja tsinki.

7. Süda ägab

Liiga palju lisatud suhkruid ei meeldi südamele.

8. Kõht paisub gaasidest

Kui oled laktoositalumatu, siis on sinu jaoks jäätis sekund keelel ja tükk aega seedesüsteemis kolistamas. Hea uudis on see, et tänapäeval on saadaval palju laktoosivabu alternatiive, kirjutab eatthis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles