HÜVA NÕU Ootamatu toiduaine, mis ajab kofeiini kehast kiiresti välja

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui oled kohvisõber, siis tead, kui raske on loobuda hilisõhtusest kohvist või espressost magustoidu kõrvale. Unele ei mõju see aga just kosutavalt. Loe altpoolt uskumatut nippi, mis aitab kofeiini kiiremini organismist välja!

Kliiniline psühholoog ja diplomeeritud unespetsialist Michael J. Breus soovitab lõpetada kohvi joomise varasel pärastlõunal, sest kui sa lõpetad kell 14, on vaid 50 protsenti kofeiinist õhtul kell 22 sinu kehast väljas. Breus selgitas aga hiljutisel arutelul uneteaduse teemal, et brokoli võib aidata hilisõhtust kofeiini kiiremini seedida.

Mis pistmist saab ometigi olla brokolil ja kofeiinil? 2007. aastal ajakirjas Current Drug Metabolism avaldatud uuringust selgus, et brokoli tõttu hakkab maks tootma ensüüme, mis aitasid osalejatel kofeiini metaboliseerida. Nad sõid 500 grammi brokolit ja 100 milligrammi kofeiini tableti kujul.

Uuem analüüs näitas, et sama mõju on lisaks brokolile ka rooskapsal, kapsal, lillkapsal, redisel ja vesikressil. Nii et kui võtad hilisõhtul late, söö juurde aurutatud brokolit. Nende köögiviljade aurutamine vähendab gaaside tõenäosust, mida samuti tahaks enne magamaminekut vältida, vahendab mindbodygreen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles