JÄTKU LAUKU! ⟩ Väga lihtne nipp, mis muudab hetkega küüslauguse hingeõhu värskeks

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Nüüd ei pea küll enam küüslaugu söömist vältima
Nüüd ei pea küll enam küüslaugu söömist vältima Foto: Shutterstock

Kas kuulud ka nende inimeste sekka, kes jätavad juba eelmisel õhtul küüslaugu söömise ära, et ei peaks kolleegidele oma hingeõhuga ebameeldivat üllatust valmistama?

Küüslauk on köögis imeline maitsepomm, mis muudab paljud toidud särtsakamaks, sügavamaks ja lisab veidi krehvtisust. Kuid sellega kaasneb ka üks igavene probleem: küüslaugune hingeõhk, mis pole sugugi nii meeldiva lõhnaga kui pannil särisev hakitud maitsejuurikas.

Ringleb mitmeid näpunäiteid, kuidas küüslauku oma hingeõhust tõrjuda, aga kas need ka aitavad, ei ole väga teada, sest peterselli või kohviubade närimine ei ahvatle kohe üldse. Lihtsam on see maitsev mugul toidule lisamata jätta. 

Kuid asjatult!

Soolestikule spetsialiseerunud arst ja dietoloog Megan Rossi paljastab viisi, kuidas küüslauk kaob hingeõhust nagu nõiaväel. «Keegi ei pea küüslaugust loobuma, kuna kardab küüslaugust hingeõhku.» Nimelt on parim laugulõhna peletaja meie kõigi armastatud õun!

Arst selgitab Instagramis, et õuntes leiduvad taimsed kemikaalid (sealhulgas kvertsetiin) reageerivad küüslaugu väävliühenditega, neutraliseerides selle konkreetse lõhna.

Kuid ka tema sõnul pole õun ainus, mis hingeõhu päästa võib. Kui maitsvat puuvilja parasjagu käepärast pole, soovitab ta närida spinatit, piparmünti, lehtsalatit või peterselli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles