Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Jõhkra treeneri eluohtliku võtte tõttu suri trennis 7-aastane poiss

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Sambo meenutab enim judot. Foto on illustratiivne.
Sambo meenutab enim judot. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Aserbaidžaanis suri 7-aastane poiss sambo enesekaitse- ja võitlusspordi treeningutel. 

7-aastane Farid Bakarov osales Mehman Khalilovi juhendatud sambo treeningul. Rahvusvahelistel võistlustel edukaid tulemusi teinud treener näitas Bakarovile ohtlikku liigutust ning seitsmeaastasel murdus kael, kui pea keha alla kinni jäi.

Qafqazinfo andmetel tõstis treener lapse kõrvast poole meetri kõrgusele õhku ja seejärel sooritas ohtliku liigutuse, mille tagajärjel jäi lapse pea keha alla kinni ning tal murdus kael. Kui laps maha kukkus, lõi treener teda väidetavalt jalaga. Pärast seda selgus juhtunu ohtlikkus, Bakarov toimetati haiglasse, kuid paraku ei õnnestunud arstidel tema elu päästa. 

Aserbaidžaani meediasse levinud kaadritest selgus, et Mehman Khalilov ei käitunud julmalt mitte ainult Farid Bakarovi, vaid ka teiste trennis osalenud lastega. Ta tõstis lapsi õhku, hoides neid juustest, peast ja kõrvadest. Lisaks lõi treener alaealisi lapsi korduvalt jalaga. Kuna pildid on väga julmad ja häirivad, ei ole neid avalikkusele seni näidatud. 

Mehman Khalilov on kinni peetud. Lapse surmaga seoses on alustatud kriminaalasi KrK § 126.3 järgi (ettevaatamatusest põhjustatud surm tahtliku raske tervisekahjustuse tõttu).

Sambo on Nõukogude Liidust alguse saanud võitluskunst, mille juured on traditsioonilises vene rahvamaadluses. Sambo on judoga sarnane enesekaitseala, kuid selles pole lubatud kägistamisvõtted. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles