HEA TEADA Kui sul hakkasid päevad selles vanuses, elad tõenäoliselt kauem

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas sa olid oma sõpruskonnas esimene tüdruk, kel hakkasid päevad, või olid hiline õitseja? Kuigi vanus, mil sul hakkas menstruatsioon, mõjutas kindlasti sinu koolikogemust (kehkatunnid!), ei pruugi sa teada, et see puudutab ka sinu tervist.

California ülikooli teadlaste uuringu kohaselt elavad naised, kellel hakkasid päevad hiljem, suurema tõenäosusega kauem. Teadlased uurisid 16 000 menopausis naise andmeid ning leidsid, et vanus, mil algasid päevad ja menopaus, mõjutavad üldist tervist ja pikaealisust.

Uuring näitab, et nii kuupuhastuse algus 12-aastaselt või hiljem kui ka menopausi algus pärast 50. eluaastat on seotud pikema elueaga – neil on suurem tõenäosus elada 90-aastaseks. Teised huvitavad järeldused olid, et neil oli ka väiksem tõenäosus haigestuda diabeeti või hakata suitsetama.

Kindlasti pakub see uudis rõõmu neile naistele, kes teismelisena hingevärinal oma päevi ootasid ja tundsid, et kõigil teistel juba on need peale nende. Paistab, et sel on ka mõningad eelised, kirjutab YourTango.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles