TOIMIB! See jook aitab kogu päeva kõhu lamedana hoida

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kõhupuhitus on naiste seas tavaline probleem, mis põhjustab tõsist ebamugavust ja raskendab rahulikku elu. Tassitäis erilist jooki aitab aga selle sümptomi tekkimist vähendada!

Kõhupuhitus võib ilmneda erinevatel põhjustel. Selge see, et kui kõht tahab pärast rammusat sööki lõhkeda, oleme selles ise süüdi. Kuid vahel võib ka kergetest, ent sinu kehale mittesobivatest toiduainetest kõhupuhitus tekkida. Ja vahel paisub kõht isegi stressist!

Tasakaalustatud toitumine, piisav puhta vee tarbimine ja aktiivne elustiil aitavad neid vaevuseid leevendada. Enesetunde täiendavaks leevenduseks soovitavad eksperdid juua ingveriteed, mis parandab seedimist ja aitab võidelda puhitusega.

Ingveritee on parim asendus hommikusele kohvile. Erinevalt kofeiinist rahustab ingveritee seedetrakti ja on põletikuvastase toimega.

«Ingver on rikas orgaaniliste hapete, fenoolsete ühendite (taimsed antioksüdandid) ja lipiidide poolest. Tänu sellele leevendab see jook põletikku, kõrvaldab iivelduse ja võitleb tursete vastu. Ingver aitab kiirendada ka soolte tööd. Kõik see koos aitab vähendada gaaside teket,» selgitab litsentsitud toitumisspetsialist Liana Werner-Grey.

Rohelisele teele võib lisada ingveripulbrit või hakitud värsket ingverit. Suurema kasu saamiseks tuleks sellele joogile lisada piparmünti, mett ja kurkumit. Kõik need komponendid avaldavad soodsat mõju seedetraktile ja samuti saad mõnusa maitseelamuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles