TÕESTI TOIMIB Seda heli kuulates jääd kohe magama

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Tervise jaoks on väga oluline, et saaksid hästi magada. Kahjuks kannatavad paljud uneprobleemide käes. Kui sa ei saa õhtul piisavalt kiiresti uinuda, jääb öösel unetunde väheseks ning oled kogu ülejäänud päeva kurnatud. Sellele probleemile võib siiski olla üks eriline lahendus.

Võib-olla oled juba kuulnud valgest mürast*, mis aitab inimestel paremini keskenduda või uinuda. Kiireks uinumiseks pole see võimalikest müradest aga parim versioon. Eriti kiireks uinumiseks annab üllatavaid tulemusi hoopis roheline müra. 

Rohelise müra kuulamine võib olla lahendus paljudele uinumisprobleemidele. See aitab kiiresti uinuda, kuid seda ei tohiks pikka aega järjest kuulata. Rohelise müra kuulamisel tuleks kasutada taimerit, et see magamise ajal kinni lülituks, sest vastasel juhul võib see hoopis su und härima hakata. 

Rohelist müra tasub proovida siis, kui õhtuti ei tule und.

Roheline müra:

*Valge müra on stabiilse sageduse ja tooniga rahustav heli, mis ühtlaselt mööda kogu kuulmisulatust jaotudes summutab soovimatud ja und häirivad helid. Valge müra alla käivad näiteks vihmasaju, lainete ja puhuri heli. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles