Kas rinnahoidjaga tohib magada või mitte?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Juba ammu levivad kuulujutud, et rinnahoidja kandmine magades põhjustab rindade lõtvumist, sest rinnalihased ei pea ise tööd tegema. Samas räägitakse ka vastupidist juttu, et rinnahoidja toetab rinda, mistõttu see muutub tugevamaks. Mis siis tegelikult tõsi on?

Paljud naised on viimastel aastatel rinnahoidjad nurka visanud, kuid suur osa tunneb end endiselt mugavamalt rinnahoidjaga. See võib muutuda aga probleemiks, kui sa sellega magad.

Loe ka: Kui tihti peaks rinnahoidjaid pesema?

Kui tuleb juttu rinnahoidjatest, siis tavaliselt tekib kohe arutelu, kas pidev kandmine põhjustab rindade lõtvumist ja vajumist. Isegi eksperdid pole selles küsimuses ühel meelel. Kui ühed väidavad, et rinnahoidjad toetavad sidekude ja lihaseid ning hoiavad need seega tugevana, siis teised väidavad, et rinnahoidjate pidev kandmine hoopis nõrgestab kudesid.

Loe ka: Peamine põhjus, miks rinnad ära vajuvad ja kuidas on võimalik seda ära hoida

Ühes asjas näivad aga kõik olevat ühel meelel: rinnahoidjaga magamine võib tekitada halvemal juhul isegi tsüste. See on tingitud sellest, et sooniv rinnahoidja pigistab lümfisooned kinni, nii et lümfivedelik hakkab kogunema ja kõvenema. Selle vältimiseks on parim magada ilma rinnahoidjata. Kui sa ei tunne end aga niimoodi mugavalt, siis vali rinnahoidjad, kus pole traati sees, kirjutab Cosmopolitan.

Lugu avaldati esimest korda 29. juuli 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles