SUUR ÜLEVAADE ⟩ Avaldame äriedu ja energiaravi saladused

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Millest sõltuvad äriedu ja hea tervis? Me teeme palju asju teadmatusest valesti, aga saab teha ka õigesti. Avasta Mindvalley ekspertide toel, kuidas seda saada.
Millest sõltuvad äriedu ja hea tervis? Me teeme palju asju teadmatusest valesti, aga saab teha ka õigesti. Avasta Mindvalley ekspertide toel, kuidas seda saada. Foto: Shutterstock

Mis võiks olla põnevam kui avastada ennast ja uusi võimalusi end ise õnnelikumaks muuta! Kultuurikatlas jätkuvad Mindvalley suveülikooli seminarid kõikvõimalikest enesearengu valdkondadest – ka sel nädalal astusid lavale mitmed maailmakuulsad esinejad ning sajad kuulajad kogunesid õppima uusi teadmisi alates kehaülestest orgasmidest kuni unenägudeni, mida saab ise juhtida.

Eesti juurtega enesearengut toetav globaalne õppekogukond Mindvalley koguneb tänavu teist korda 3-nädalaseks suveülikooliks Kultuurikatlasse Tallinnas. Möödas on ürituse teine nädal ning anname põgusa ülevaate selle nädala tippsündmustest (ürituse esimese nädala ülevaadet saad lugeda SIIT).

Mis on elu mõte?

Enamik inimesi on mingil eluhetkel mõtisklenud selle üle, mis on elu mõte ja miks me üldse eksisteerime. Ettevõtete, spetsialistide ja tippjuhtidega töötav treener ning mitmel TED Talkil kõnelenud dr Skrikumar Rao avas publikule mõtteid, kuidas suhtuda ellu kui vaimsesse teekonda ja seda mõistmist oma elu igasse tahku juurutada.

«Me kõik oleme maailmaruumi väikesed osakesed. Näeme oma eksistentsi väärtust oma peas ja usume, et meil on siin maailmas mingi mõju. Ainuke asi, mida siin elus teha saame, on tegelikult töö iseendaga – mõtestada seda, milline on minu, teiste ja kogu maailma reaalsus ja kuidas iseend sellesse paigutada. Kõik on kinni meie aju raamistamistöös. Kui paned ennast pidevalt mingisse rolli, siis on see enesele valetamine, sest see pole meie kogetud reaalsus,» leiab dr Rao ja lisab, et oluline on ennast läbi elu tunnetada iseendana, kes ma olen ilma rollideta.

Ärinõu Araabia monarhide nõustajalt

Sadade ettevõtete lennuka tõusu taga seisnud ärigeenius Cameron Herold ütles kohe: «Visualiseerimine on võti. Kui oskad teistele luua selge pildi oma ettevõtte visioonist, ärgitad huvi investorites. Äri on nagu maja ehitamine – mida konkreetsem on nägemus ja plaan, seda edukam on ka tulemus. Visioonist üksi aga ei piisa, see tuleb ka tegevusse panna ja tõestada, kuidas seda teha. Visualiseerida tuleb kogu igapäevane ettevõtte toimimisloogika, koos kõikide olmeliste pisiasjadega. Iga asjaga tuleb seostada realistlik tegevuskava.»

Cameron Herold Mindvalley suveülikoolis esinemas.
Cameron Herold Mindvalley suveülikoolis esinemas. Foto: Rene Lutterus

Cameroni teatakse kui meest, kelle ärinõu hindab nii Kesk-Aasia monarhia kui Sprint Telecom ning ta on mitmekordselt loonud ettevõtteid, mille käive on sadades miljonites dollarites. Forbes ajakirja väljaandja Rich Karlgaard'i sõnul on Cameron üks maailma parimaid esinejaid ning Eestisse saabunud kuulajad ei pidanud pettuma.

6-astmeline meditatsioon lastele ja noortele

Mindvalley suursündmusest saavad osa ka lapsed, kellele ülikooli asutaja ja tegevjuht Vishen Lakhiani viis läbi 6-astmelise meditatsiooni töötoa. Meenutades oma koolipõlve ja toonast suhtumist, tõdes ta, et meie vaim peab olema sama heas vormis kui füüsis. Seetõttu on oluline juba maast madalast juurutada oma elurütmi meditatsioon – see on toeks rahulikuma meelelaadi loomisele, oma emotsioonide juhtimisele ja tasakaalukale maailmapildile.

Lakhiani seostas töötoa kõikide potentsiaalsete nooreks inimeseks olemise probleemidega. Selleks, et need edukalt ületada, ongi vaja treenida oma vaimu. Kuueks peamiseks tugisambaks on kaastunde, tänulikkuse, meelerahu, visualiseerimise, enesekontrolli ja toetuse treenimine. Meetodi üheks kandvaks osaks on visualiseerimine – kui suudad vaimusilmas ette kujutada ihaldatud eesmärkide saavutamist, hakkad alateadlikult nende suunas liikuma.

Marisa Peeri töötuba lastele.
Marisa Peeri töötuba lastele. Foto: Rene Lutterus

Laste ja noorte vaimse tervisega tegeles sel nädalal ka hinnatud hüpnoterapeut Marisa Peer, kelle Mindvalley kursusel on pea 2 miljonit õpilast. Marisa õpetas lastele viiel hommikul enesekindluse tõstmise ja mindfuless'i tehnikaid kasutama.

Tervenda end unes või energiapunkte vajutades

Kolm säravat esinejat olid kindlasti legendaarne tervendajatepaar Donna Eden ja David Feinstein ning unes ärkvelolekut õpetav Charley Morley. «Energia on kõige alus ja me saame seda juhtida,» alustas Donna paljulubavalt. «Meid ümbritsevad pidevalt erisugused elektromagnetväljad, kuid meie käed on samuti elektromagnetilised ning kehal teatud punkte vajutades saad tuua endale juurde energiat või end tervendada,» lisas ta.

Donna Eden ja David Feinstein viisid läbi energiameditsiini seminari.
Donna Eden ja David Feinstein viisid läbi energiameditsiini seminari. Foto: Karen Härms

Tänaseks 80-aastased tervendajad ütlesid naljatledes, et energiameditsiin päästis nende suhte. Donna Eden on kogu elu suutnud selgeltnägijana «näha» keha energiaid ja tema enimmüüdud raamat «Energy Medicine» on õpikuks sadades tervendusklassides. Oma Instagrami kontol @theedenmethod jagab Eden ka lihtsaid nippe oma energia igapäevaseks tõstmiseks.

Koos oma abikaasa ja psühholoogiadoktori David Feinsteiniga näitas Donna Mindvalley suveülikooli laval, kuidas energiapunkte vajutades tuua kehasse rohkem jõudu, soodustada seedimist, puhastada pea mõtetest, teha end painduvamaks, tasakaalustada energiaid suhtes ja hoida end tervena.

Loe ka seda: EKSKLUSIIVNE 〉 Hollywoodi staaride suhtenõustaja selgitab, kuidas kutsuda enda ellu maailma parim paarisuhe

Hea konkreetne näide oli naine, kes astus lavale ega suutnud painduda nii, et käed põrandale ulatuks. Donna pani naise istuma, vajutas ta mõlemal jalal punkte ning paari minutiga olid naisel käed vastu põrandat - ovatsioonid ja plaksutused publikult muidugi kaasas.

Donna Edeni energiameditsiini seminar.
Donna Edeni energiameditsiini seminar. Foto: Karen Härms

Charley Morley ütles selgelt: «Tänaseks ei ole paremat ja kiiremat viisi traumade, posttraumaatilise stressi ja depressiooni raviks kui unes ärkvelolek.»

Charley on karismaatiline briti kirjanik, kes üle 20 aasta uurinud, kirjutanud ja õpetanud lucid dreaming'ut ehk unes ärkveloleku või ka selgelt unes olemise kunsti. Budistliku taustaga britt harrastab seejuures muidugi ka unejoogat, on ametlikult Tiibeti laamalt saanud loa teemat õpetada ning kirjutanud rohkelt bestsellereid.

Sel kuul, juulis, tuleb välja ka esimene suur ja kaalukas unes tervendamiste uuring, mille tulemused olid nii põhjapanevad, et juba on saadud kopsakas rahastuse, et asja edasi uurida.

Charley rääkis lugusid inimestest, nende muredest ja imelistest tervendustest ning publikul pastakad välkusid - kes siis ei tahaks ühe ööga ravida depressiooni või söömishäiret. Võti on selles, et unes viib alateadvus su kohe probleemi juureni, sa näed, mõistad ja kallistad (Charley soovitas uneks kõike kallistada) ning ärgates pole see enam probleem.

Aga kuidas unes end terveneda?

  1. Mine õhtul magama nii, et paned selgelt paika, mida sa tahad unes lahendada.
  2. Sisenda endale, et täna sa ärkad unes üles.

Tegemist on harjutamiste ja praktikatega, mida Charley lahkelt õpetab nii Mindvalley kursusel kui ka oma raamatutes.

Kultuuride integreerimine ja ühisorgasmid

Meid kõiki määratleb kultuuritaust. Suhtleme enamasti enesele sarnaste inimestega ja võib-olla isegi mõistame hukka neid, kes tunduvad teistsugused. Sellest rääkis kirglik kultuuride uurija Alena Ipanova, kes rõhutas, et kultuur ei piirdu ainult riikide tasandiga – me kõik kuulume ligikaudu 15 erinevasse kultuuri, mistõttu kultuuriline intelligentsus aitab paremini suhelda inimestega, kes mõtlevad ja käituvad teisiti.

Loe ka seda: KAKAOMAAGIA 〉 Proovisime omapärast rituaali, mis lubab tuua ellu raha ja armastuse

«Kõigest 20% mistahes kultuuri liikmetest tahavad siiralt vastata konkreetse kultuuri nõuetele. Ülejäänud kõigest kohandavad end. See võiks olla ajendiks, et suurendada uudishimu teiste kultuuride vastu ja olla ühiskonnana vastuvõtlikum,» sõnas Ipanova.

Endine pankur ja tänane seksuaalsuse koolitaja Bibi Brzozka juhendas oma töötoas inimesi, kuidas töötada ühtaegu oma vaimu ja füüsisega nii, et jõuda võimsate kogu keha haaravate orgasmideni. Tema sõnul ei peaks meie eesmärgiks oma seksuaalsuse teadvustamisel olema mitte ainult paremad orgasmid, vaid mõistmine, et kehaülesed orgastilised seisundid aitavad füüsise ja hinge eest hoolitseda, annavad energiat, aitavad end ravida, loomingulisust valla päästa.

Fotol seksuaalsuse koolitaja Bibi Brzozka (Instagram)

«Mehel on miljoneid sperme jagada, seega on ta seksiks ka palju kiiremini valmis. Naine on vastuvõtja, kes vajab palju rohkem aega, et avaneda. Meeste seksuaalsus on nagu tuli, naiste oma nagu vesi. Nagu teame, võtab vee keema ajamine 6-8 minutit. Kas vesi on seepärast nõudlik või keeruline diiva? Ei, vesi on lihtsalt selline, nagu ta on. Sama käib ka naise kohta. Kogukehaorgasmi idee ei ole pinge ülesehitamine, mille tulemuseks on vabanemine. Otsime pingeseisundi asemel lõõgastumist, energia vabastamise asemel toome energia enda sisemusse. Orgasmi saamise asemel saame orgasmiliseks,» rääkis Brzozka, juhatades sisse tunni pikkust töötuba, kus kõik said osa meditatiivsest keha ja hinge haaranud võimsast kogemusest, mis pakkus inimestele võimalust oma seksuaalsust sootuks uuel viisil tajuda ja kogeda.

Lisaks kukalt kõditama panevatele esinemistele õpetasid tuntud tantsutreenerid Kaisa Oja-Mehine ja Marko Mehine, kuidas tša-tša-tšaad tantsida, esines maailmakuulus biohäkker Teemu Arina ja hommikul andis joogatundi joogaõpetaja Liisianne Kruusmägi.

Mindvalley suveülikool arendab ülemaailmset haridussüsteemi uue elukestva piirideta ülikoolilinnaku kaudu. Mindvalley ülikoolis saab teadmisi igas vanuses inimene, olgu ta 3- või 70-aastane. Suveülikoolis osalevad terved pered koos lastega ning lavale astuvad tunnustatud terapeudid, nõustajad, tervendajad, ärikonsultandid, kellest suur osa pakub ka kursusi Mindvalley platvormil. Vaata lähemalt esinejaid ja programmi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles