FOTOD Võimas melu: Mindvalley University tõi Kultuurikatlasse enesearengumaailma tipptegijad

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Mindvalley University külastajad kogunevad Kultuurikatlas.
Mindvalley University külastajad kogunevad Kultuurikatlas. Foto: Karen Härms

Kultuurikatlas toimuva Mindvalley University kolmenädalase enesearenguprogrammi esimene nädal tõi Eestisse kirju seltskonna pea kõikidelt kontinentidelt, kes kõik saabusid siia ammutama värskeid teadmisi maailmakuulsatelt esinejatelt.

Eesti juurtega enesearengut toetav globaalne õppekogukond Mindvalley koguneb tänavu teist korda suveülikooliks Kultuurikatlasse Tallinnas. Enam kui tuhandepealine osalejate seltskond on sel aastal eriti kirju – kokku on tulnud õppijad 72 riigist Ameerikast, Euroopast, Põhja-Aafrikast, Aasiast ja Lähis-Idast.

Ürituse külastajad toovad korraldajate sõnul mõne nädala jooksul Eestisse üle kahe miljoni euro, millele lisandub miljoni jagu ürituse korralduskulusid. Mindvalley Ülikooli 3-nädalane programm toimub Kultuurikatlas 4.–24. juulini. Rohkem infot sündmuse kohta leiab siit.

Esimese nödala ülevaade

Esimest nädalat alustas eestlaste seaski armastatud maailmakuulus hüpnotisöör Paul McKenna. Karismaatiline Briti käitumisteadlane ja neurolingvistilise programmeerimise eestkõneleja tuhises laval ringi nagu tuul - nipsutas sõrmi, viskas nalja, tegi sugestiivse meditatsiooni ning selle kõige käigus õpetas kokku tulnud publikule, kuidas aju tööd meditatsioonide ja füüsiliste aistingute kaudu mõjutada.

Pealava programmi avas lauljatar Anna Sahlene.
Pealava programmi avas lauljatar Anna Sahlene. Foto: Mardo Männimägi

Sajad inimesed kujutlesid end ühise meditatsiooni raames aasta jagu tulevikku, õppisid negatiivseid tugeva mõjuga kogemusi enesehüpnoosi abil eemale peletama ja said teada, et alateadvust saab mõjutada füüsiliste aistingutega, mis viivad meie aju tagasi imikuea turvatunde juurde.

Avaõhtul toimus Kultuurikatla hoovis ka pidu, kus Märt Agu õpetas rohkem kui 500 välismaalasele, kuidas kaerajaani tantsida ning Anna Lutter viis läbi meisterdamisringe.

Vaata pilte meeleolukast peost siit:

Teekond tõelise armastuseni

Kultuurikatla saali lõi rahvast pungile ka auhinnatud paari- ja peretereapeut Katherine Woodward Thomas, kes on kahe New York Timesi bestselleri, «Conscious uncoupling: 5 steps to living happily even after» (2015) ja «Calling in the one: 7 weeks to attract the love of your life» (2004) autor.

Seminari käigus aitas ekspert publikule avada, kuidas lahti harutada vanad mustrid ja leida tee teadlikuma eluni. Sügava ja intiimse kohtumise juurest ei puudunud pisarad ning avameelne südamete puistamine kõrval istuvale võhivõõrale. Woodward Thomas esitles publikule ka 7-sammulist «tuleviku mina» häkkimise süsteemi.

Katherine Woodward Thomas Kultuurikatlas esinemas.
Katherine Woodward Thomas Kultuurikatlas esinemas. Foto: Mindvalley / Karen Härms

Teadliku kohaloleku kunst

Mindvalley University kaasasutaja ja 10 mõjukama interneti kaudu maailma muutnud inimese sekka valitud eestlanna Kristina Mänd-Lakhiani rääkis teadlikkuse (ingl. k väljendid awareness või consciousness) arendamise supervõimetest. «Tunne ja ole oma tunnetest teadlik, aga ära väljenda alati negatiivseid tundeid. Meil on see valik,» rõhutas Mänd-Lakhiani.

Loe ka seda: EKSKLUSIIVNE 〉 Hollywoodi staaride suhtenõustaja selgitab, kuidas kutsuda enda ellu maailma parim paarisuhe

Teiseks pidas ta oluliseks, et meil jaguks jätkusuutlikku kütust muutuste juhtimiseks oma elus. Nimelt sõnas Mänd-Lakhiani, et kui inimesed panevad tahtejõu teatud harjumuse loomisse, tuleb arvestada, et tahtejõud tuleb alati millegi muu arvelt. Parim viis muutuste juhtimiseks on leida endas motivatsioon, mis on teistest asjadest sõltumatu.

Kristina Mänd-Lakhiani
Kristina Mänd-Lakhiani Foto: Mardo Männimägi

Lakhiani-Mänd rõhutas korduvalt, et kui naudime mingit tegevust, ei vaja me selleks tahtejõudu: «Meie elu kujundavad mikrootsused. Harjumused ja rituaalid loovad elu kogemise kvaliteeti, mistõttu tuleb neid juhtida, mitte lasta harjumustel iseennast juhtida.»

Emotsioonide vabastamine postitantsu kaudu

Üks säravamaid ülesastujaid oli USA näitlejanna ning Netflixi dokumentaali «Strip Down to Rise Up» staar Sheila Kelley. See vaimustava väljanägemisega 61aastane naine õpetas naiseliku jõu avaldamist ja mahasurutud emotsioonide vabastamist postitantsu kaudu. Tema tugev naljatlev ja vaba naiselik loomus oleks võinud panna isegi punastama nii mõnegi saalis viibinu, aga et see oli nii meelelahustuslik, siiras ja otsekohene, pakkus tema esinemine puhast naudingut.

Hommikujoogat viis teisipäeval läbi joogaõpetaja Kaisa Nõlvak.
Hommikujoogat viis teisipäeval läbi joogaõpetaja Kaisa Nõlvak. Foto: Mardo Männimägi

Kelley tõi lavale mehe ja naise ning suunas neid oma energiatega mängima. Mees pidi seistes intensiivse pilguga keskenduma, et «tappa naine armastusega», naine seevastu tiirutas Kelley näidatud seksika kõnnakuga ümber mehe, väänles ja keerles just nii nagu erootiline tunnetus parasjagu oli ja nautis turvalisust mehe pilgust.

Publik oli haaratud, põsed õhetasid ja kõlaritest kostus sensuaalset muusikat. Hiljem tegi Kelley naistele ja naiselikele meestele ka erootilise tantsu praktika, kus ta õpetas juba Netflixi dokumentaalis nähtud võtteid.

Sheila Kelley
Sheila Kelley Foto: Karen Härms

Kelley avaldas muret, et inimesed ei reageeri oma keha impulssidele energia, ihade ja emotsioonide kohta. Samuti rõhutas ta, et erootilisus ja selle tunnetamine tähendavad inimeseks olemist – see on meie elu keskne osa, mida ei tohi alla suruda. Sama on ka orientatsioonide tajumise ja aktsepteerimisega. «Kas oled oma elanud täiel rinnal? Kas oled täiel rinnal armastanud? Need on küsimused, mida endalt aeg ajalt küsida ja millest lähtuvalt oma elu kohandada,» õpetas Kelley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles